Az önkormányzat nem támogatta, de így is megnyílt a Sárhajó Humán Iroda Alapítvány irodája városunkban

Dévaványai székhellyel megnyílt a Sárhajó Humán Iroda Alapítvány irodája. Az alapítvány célja fiatal művészek, kutatók, írók, költők, továbbá minden egyéb kulturális tevékenység támogatása különös tekintettel a médiára, írott sajtóra, irodalomra. Ezen cél megvalósítása érdekében tanfolyamok, előadások, kiállítások szervezése, valamint ezen alkotók, művészek jutalomban részesítése. További cél a keresztény egyházak működésének, tevékenységének segítése. Megváltozott munka képességű és fogyatékkal élő, valamint az egészséges emberek foglalkoztatásának elősegítése.

NB-s erősítés a DSE-nél

NB-s tapasztalattal rendelkező játékossal erősített a Dévaványai SE labdarúgócsapata, amely nem sokkal az átigazolási időszak zárása előtt megszerezte Kisari Tibort. Az egykori saját nevelésű játékos Békéscsaba, Budapest és Szentlőrinc érintésével tért haza,a remények szerint egy átmeneti félszezon erejéig. A megye II. osztály Északi csoportjának éllovasánál hűek maradtak korábbi elveikhez, mely szerint elsősorban a helyi nevelésű, vagy ványai kötődésű embereknek adnak teret. Ennek megfelel a 19 esztendős támadó is, akinek a karrierje a városból indult, és a Békéscsabai UFC-n keresztül vezetett a Sándor Károly Akadémiához, ahol öt esztendőt töltött az MTK Budapest korosztályos-, illetve a második számú együtteseiben.

Nem bírta ki, hogy ne vezessen eltiltása alatt! - Most mehet a bíróságra!

Dévaványán, a Kisújszállási utcából, 2019. január 19-én 17 óra 20 perckor előállítottak a rendőrök egy férfit. Személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a rendőrség 2019. február 16-ig eltiltotta a járművezetéstől. A Szarvasi Rendőrkapitányság a 21 éves férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja, írja a keleten.hu megyei portál.

Rekordszámú túzok Dévaványa térségében

Az elmúlt héten lezajlott a téli túzokszámlálás, melynek során a Körös-Maros Nemzeti Park területén összesen 616 túzokot regisztráltak a szakemberek. Ez a hazai állomány több mint 40 százaléka. A felmérés idején az összes olyan területet bejártuk, amely a túzokok rendszeres, vagy potenciális előfordulási helyének számít. Mivel télen a madarak nagyobb csapatokba verődnek, így a számlálás is könnyebb, mint tavasszal, amikor már szétszóródnak a dürgőhelyek környékén.

Feltehetőleg gyilkosság áldozata lett egy nő városunkban

A keleten.hu információja szerint, egy nő hunyt el városunkban bántalmazás miatt. A portál úgy tudja, hogy a bántalmazott nő családi konfliktus miatt hunyhatott el. Az esettel kapcsolatban, a portál megkeresésére Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, az alábbiakat nyilatkozta. 2018. december 30-án életét vesztette egy Dévaványáról kórházba szállított nő. A tragédia okát és körülményeit a rendőrség igazságügyi orvos szakértő bevonásával vizsgálja.

Árokba csúszott egy autó a Körösladányi úton

Dévaványán, a Körösladányi utcában, 2018. december 31-én 17 óra 30 perc körül egy személygépkocsi vezetője meg akart előzni egy másik autót, de eközben az előzött gépkocsi balra kanyarodott. A két jármű összeütközött, majd az előző kocsi árokba csúszott, személyi sérülés nem történt, írja a keleten.hu hírportál. Az autó vezetőjénél a szonda ittasságot jelzett, ezért a férfit a rendőrök előállították mintavételre, bevonták a jogosítványát és ittas járművezetés gyanúja miatt feljelentést tettek ellene, tájékoztatta a portált Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Híreink