Vajon bajnokot avatunk ma? – Mindenki ki a sportpályára!

Mint azt korábban megírtuk az U19-es csapatunk már megnyerte a bajnokságot, és most olyan mérkőzés vár felnőtt csapatunkra melyen, ha jól szerepel a DSE, életében elsőként nyeri meg a megye II. osztályú bajnokságot. Így portálunk is arra biztat mindenkit, hogy ha teheti, látogasson ki a mérkőzésre, ahol gyönyörű időben a mérkőzés előtt aranyérem átadás lesz. A keleten.hu portál rögzíti is az eseményt, így aki valami oknál fogva a mérkőzésről lemarad, videón meg tudja majd tekinteni!

Ittas járművezetőt kapcsoltak le a rendőrök az Árpád úton

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2019. május 9-én 10 óra 45 perc körül, városunkban, az Árpád úton. Egy személygépkocsi vezetőjénél a szonda pozitív értéket jelzett. További két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját, ezért a rendőrjárőrök elvették a férfi jogosítványát és büntetőfeljelentést tettek ellene, tájékoztatta a keleten.hu megyei hírportált Feuerwerker Béla c. r. alezredes, Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Ványai retró avagy a Sárhajó Humán Iroda Alapítvány városunkban

Nemrég írtunk arról, hogy városunkban lévő székhellyel megnyílt a Sárhajó Humán Iroda Alapítvány irodája. Az alapítvány célja fiatal művészek, kutatók, írók, költők, továbbá minden egyéb kulturális tevékenység támogatása különös tekintettel a médiára, írott sajtóra, irodalomra. Fehér Józsefet arról kérdeztük, hogyan és miként indult útnak ez a kezdeményezés.

Az önkormányzat nem támogatta, de így is megnyílt a Sárhajó Humán Iroda Alapítvány irodája városunkban

Dévaványai székhellyel megnyílt a Sárhajó Humán Iroda Alapítvány irodája. Az alapítvány célja fiatal művészek, kutatók, írók, költők, továbbá minden egyéb kulturális tevékenység támogatása különös tekintettel a médiára, írott sajtóra, irodalomra. Ezen cél megvalósítása érdekében tanfolyamok, előadások, kiállítások szervezése, valamint ezen alkotók, művészek jutalomban részesítése. További cél a keresztény egyházak működésének, tevékenységének segítése. Megváltozott munka képességű és fogyatékkal élő, valamint az egészséges emberek foglalkoztatásának elősegítése.

NB-s erősítés a DSE-nél

NB-s tapasztalattal rendelkező játékossal erősített a Dévaványai SE labdarúgócsapata, amely nem sokkal az átigazolási időszak zárása előtt megszerezte Kisari Tibort. Az egykori saját nevelésű játékos Békéscsaba, Budapest és Szentlőrinc érintésével tért haza,a remények szerint egy átmeneti félszezon erejéig. A megye II. osztály Északi csoportjának éllovasánál hűek maradtak korábbi elveikhez, mely szerint elsősorban a helyi nevelésű, vagy ványai kötődésű embereknek adnak teret. Ennek megfelel a 19 esztendős támadó is, akinek a karrierje a városból indult, és a Békéscsabai UFC-n keresztül vezetett a Sándor Károly Akadémiához, ahol öt esztendőt töltött az MTK Budapest korosztályos-, illetve a második számú együtteseiben.

Híreink