Friss fórumok

  • Persze, hogy kerékpársávot b...nak oda, hiszen a pénz elmegy új városházára.  http://www.devavanya.com/index.php/helyi-hirek/309-260-meter-biztonsagos-es-2-7-km-kevesbe-biztonsagos-kerekparsav-epul-varosunkban

  • Hosszú várakozás után újra megnyílt a Fórum! Mivel a fórummotor új, és még a régi...

Bővítik a kerékpárutakat városunkban

Dévaványán megvalósuló pályázat került kihirdetésre a már sokat emlegetett TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretein belül. Az első körben beadott kerékpárút-bővítési pályázatot a bíráló bizottság kiválasztotta és nyertesnek ítélte, ezzel a döntéssel a Dévaványa belterületén elkölthető TOP források 861 millió forintra emelkedtek. A kiírt pályázat alapvetése szerint olyan beruházások voltak támogathatóak, melyek célja a fenntartható közlekedési módok előnyben részesítésével a lakott területen kívül elhelyezkedő munkahelyek és a település belterülete közötti kényelmes, akadálymentes és biztonságos kerékpáros útvonal kiépítése.

Ettől az előírástól eltekinteni nem lehetett, így a megépülő kerékpárút nyomvonala is ennek megfelelően került megtervezésre: érinti a Kossuth utca teljes szakaszát, a Szeghalmi utca Kisújszállási utcai kereszteződéstől az Eötvös utcai kereszteződésig lévő szakaszát, valamint az Eötvös utca északi, vagyis a Szeghalmi utca - EJT Kft. közötti szakaszát. Mint a többi pályázatnak, így ennek is megkezdődött az előkészítő-tervezési szakasza.