Bereczki Árpád az új vezetőedző a DSE felnőtt labdarúgó csapatánál

Játékosértekezlettel és egy átmozgató edzéssel kezdte meg a téli felkészülést a Dévaványai SE labdarúgócsapata. A megye II. osztály Északi csoportjának listavezetőjénél edzőcsere is volt a holtidőben: a szakmai irányítást Bereczki Árpád vette át Kovács Gyulától.

Az új szakvezető számára nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen az ifjúsági csapatot ő gardírozza, az idősebbekkel pedig még együtt is játszott. – Az eredményességgel nem volt gond, viszont az öltözői miliő nem volt tovább tartható. A megye-egyben a sikertelenség miatt romlott meg a hangulat, amit az osztályváltással sikerült kiküszöbölnünk, ennek ellenére az idény közben mégis újabb morális válság ütötte fel a fejét, amit így próbáltunk meg orvosolni. Valójában nem váltunk meg Kovács Gyulától sem, hiszen a csapat körüli technikai dolgokat változatlanul ő viszi tovább – indokolta meg a váltás hátterét Tagai Attila vezetőségi tag.

A zöld-fehér alakulat heti három foglalkozással készül a bajnoki rajtra, a februári hétvégék pedig a játékról szólnak majd. Az edzőmeccsekből négy áll az új tréner rendelkezésére, ezeken kell ütőképes alakulatot formáznia, aminek az egyéni képességek aligha jelentik gátját. – A reményeink szerint nem lesz változás a keretben.

Távozási szándékát senki nem jelezte, igazolni pedig nem akarnak legfeljebb a második csapatból kaphat több szerepet egy-két fiatal játékos. Amennyiben minden így marad, tavasszal is képesek lehetnek megtartani a jelenlegi pozíciót, hiszen az állományuk minősége erre feljogosítja őket.

A tervezett felkészülési mérkőzések:

Február 2., szombat, 17.00: Dévaványai SE–Kisújszállási SE (Füzesgyarmat)

Február 9., szombat, 13.00: Gyulai FK–Dévaványai SE

Február 16., szombat, 18.00: Gyomaendrődi FC–Dévaványai SE (Füzesgyarmat)

Február 23., szombat, 15.00: Dévaványai SE–Gyomaendrődi FC

Híreink