Országszerte több helyen is tüntetni fognak a rabszolgatörvény ellen

Régóta nem látott tiltakozási hullámot váltott ki a túlórakereteket növelő rabszolgatörvény néven elhíresült Fideszes törvényjavaslat. Már a törvény elfogadása előtt is sor került egy tízezres szakszervezeti tüntetésre múlt szombaton, és a dolgozói érdekvédők egész héten félpályás útlezárásokat is tartottak az ország különböző pontjain. Ezzel párhuzamosan a parlamenti ellenzék is megpróbálta megakadályozni a módosítás elfogadását, szerdán még a parlamenti pulpitust is elfoglalták, de a kormánypárti többség így is átverte az országgyűlésen. Az elfogadás ténye és módja ellen szerdán, csütörtökön és pénteken is utcára vonultak az emberek.

A Jobbik kezdeményezte a fúrt kutak bejelentésére vonatkozó határidő meghosszabbítását

A Jobbik képviselői csütörtökön nyújtottak be egy törvénymódosító javaslatot, amely alapján a fúrt kutak tulajdonosai további két év haladékot kapnának kútjaik bejelentésére, melyre így 2020. december 31-ig bírság nélkül lenne lehetőség. Az elmúlt időszakban több alkalommal merült fel annak lehetősége, hogy a bejelentéseket mégsem kell megtenni, azonban végül az eredeti jogszabály maradt hatályban, mely miatt az utolsó hetekben hatalmas lakossági roham indult meg az önkormányzatok felé.

Dévaványai lakásotthonban helyezték el, az elcsavargott fiatalt

Gyomaendrődön, 2018. október 15-én, 17 óra 15 perc körül a rendőrök megtaláltak egy 17 éves fiatalt, aki engedély nélkül volt távol abból az intézményből, ahol él. A Békési Rendőrkapitányság ezért eltűnés miatt elrendelte a körözését. A fiút a rendőrjárőrök biztonságba helyezték, egy dévaványai lakásotthonba vitték, informálta a keleten.hu portált Feuerwerker Béla a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Híreink

Időkép