A Fideszes Szijjártó elismerte: a német multik kedvére akar tenni a kormány a magyarok túlóráztatásával

 Mint ismert, egy Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf által benyújtott javaslat szerint 400 órára emelné a kormány a magyar dolgozók éves túlórakeretét.

A Németországban tartózkodó Szijjártó Péter Düsseldorfban újságíróknak elmondta: nagyon fontos, hogy a Magyarországon beruházó észak-rajna-vesztfáliai cégek egyértelműen kedvezően fogadták a magyar kormány azon törvénymódosító javaslatait, amelyek tovább növelik az ország versenyképességét, és a korábban kihívásként emlegetett munkaerőpiaci helyzeten javítanak. Vagyis a rendkívül alacsony munkanélküliségből adódó kihívások miatt az itteni vállalatok már régóta kérték, hogy biztosítsák nekik: megnövekedett beruházásaikhoz a szükséges munkaerő rendelkezésre fog állni.

Megjegyezte: a magyar munkaerőpiacot még versenyképesebbé tevő szabályozási javaslatokkal a német cégek beruházási kedvét Magyarországon fenn lehet tartani. A német multik tehát örülnek neki, hogy a kormány a dolgozók további túlóráztatásával oldaná meg a munkaerőhiányt, más kérdés, hogy itthon még más volt a kormányzati magyarázat. A Fidesz korábbi közleményében azt írta, a magyar gazdaság jól teljesít, az ország tartós növekedési pályára állt, egyre többen dolgoznak, nőnek a bérek, és úgy látják, hogy sokan szívesen dolgoznának még többet.

Keleten.hu

Híreink