Országszerte több helyen is tüntetni fognak a rabszolgatörvény ellen

Régóta nem látott tiltakozási hullámot váltott ki a túlórakereteket növelő rabszolgatörvény néven elhíresült Fideszes törvényjavaslat. Már a törvény elfogadása előtt is sor került egy tízezres szakszervezeti tüntetésre múlt szombaton, és a dolgozói érdekvédők egész héten félpályás útlezárásokat is tartottak az ország különböző pontjain. Ezzel párhuzamosan a parlamenti ellenzék is megpróbálta megakadályozni a módosítás elfogadását, szerdán még a parlamenti pulpitust is elfoglalták, de a kormánypárti többség így is átverte az országgyűlésen. Az elfogadás ténye és módja ellen szerdán, csütörtökön és pénteken is utcára vonultak az emberek.

A fővárosi tüntetések mellett több vidéki városban is sor került már demonstrációkra, nem lesz ez másként vasárnap sem.

Budapesten délután 3-tól, a Hősök teréről indul a rabszolgatörvény elleni tüntetés, amelyhez a Magyar Szakszervezeti Szövetség is csatlakozik. 

Az elmúlt napok eseményeiből ítélve mozgalmas eseményben lesz részünk. De nem csupán a főváros mozdul meg, országszerte több helyszínen is lesznek tiltakozások a holnapi nap folyamán:

  • Szegeden 16 órakor a Rákóczi téren kezdődik a tiltakozás;

  • Békéscsabán szintén 16 órakor gyülekeznek a Békés megyei dolgozók;

  • Győrben 17 órakor a Városháza előtt gyülekeznek a tüntetők, csatlakozik hozzájuk az Audi Hungária Független Szakszervezet is;

  • Miskolcon is 17 órakor, a Búza téri templomnál lesz tüntetés, majd hétfőn reggel 7-től és délután 4-től is lesz egy-egy megmozdulás;

  • Veszprémben is készülődik egy séta a rabszolgatörvény elleni tiltakozásképp, ennek időpontja azonban még nem világos. Külföldön is lesz szolidaritási tüntetés, a Bristolban élő magyarok is vasárnap délután vonulnak utcára.

Híreink