Értelmetlen forgalomlassítás egy fideszes étterme miatt?

Fotó: Seres Sándor / Keleten.hu

Várhatóan jövőre jelzőlámpával szabályozott gyalogos-átkelőhelyet létesít Veszénél a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A beruházással szeretnék megszüntetni a 44-es főúton áthaladó szabálytalan gyalogos-közlekedést, írja a keleten.hu a Beol.hu. információira hivatkozva.

Békéscsaba és Gyula között Veszénél társaságunk beruházásában tervezzük egy jelzőlámpával szabályozott kijelölt gyalogos-átkelőhely létesítését – erősítette meg az információkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya. Egyébként, a közelben gyalogos felüljáró is van, ami arra hivatott, hogy azon a gyalogosok átjussanak a másik oldalra. Az már csak hab a tortán, hogy az épülő M44-es Kecskemét felől megsokszorozza majd a forgalmat, ahol gyönyörűen fog kinézni egy gyalogos átkelőhely, ahol nem ekkora forgalmat fog feltartani, hanem vélhetően sokkal nagyobbat!

De nem csak ez az eset bizonyítja, hogy valaki érdekesen gondolkozik a Magyar Közút Nonprofit Zrt-nél, hiszen történt már olyan Békés megyében, hogy egy rossz útszakaszt nem újítanak fel, hanem egyszerűen letörlik a tábláról, (erről később bővebben fogunk írni) hogy arra ne is lehessen menni. Tény, hogy ez költségkímélőbb módszer.

Ha egy utat fel kellene újítani, egyből jön az automatikus válasz rá, hogy nincs forrás, holott stadionokra (még külföldire is) viszont mindig akad bőven. Arról nem is beszélve, hogy Békés megyében egy gyalogos átkelőnek inkább lenne létjogosultsága Iskolák, Óvodák közelében, merthogy szép számmal akad ilyen Békésben.

Arra már gondolni sem merünk, hogy ez az egész nem e azért épül, mert a nemrég felújított vendéglátóhelynek, ami kormányközeli személy birtokában van, ilyen módon akarnak forgalmat generálni.

- írja a portál.

Keleten.hu

Híreink