Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2018. Március 18.
Vasárnap, Sándor és Ede napja van.Főoldal arrow Hírek arrow Samu Tamás: Dankó Béla csak hitegeti az embereket, de az út továbbra is rossz!
Samu Tamás: Dankó Béla csak hitegeti az embereket, de az út továbbra is rossz!
Írta: Séllei Zsigmond   
2017. September 13.

Példa képkeleten.hu megyei portál, hosszabb cikkben foglalkozott, a városunk lakóinak nem kis bosszúságot okozó, gyomai úttal. A lap augusztus elején írt cikket a Gyomaendrőd–Dévaványa közötti 4231 sz. összekötő út használhatatlanságáról, amiről Dévaványa határában tartotta meg sajtótájékoztatóját Samu Tamás Gergő, a Békés Megyei Közgyűlés Jobbikos frakcióvezetője, illetve a párt regionális igazgatója. Ez az az ominózus út, amit 2010-ben el is "temettek" az ott közlekedők, hivatkozik portálunkra a lap. Ami érdekes, hogy utána, érdekes módon egyből kijavították a használhatatlan útszakaszt.

Példa kép

Több megyei médiumban is cikkeztek arról, hogy Dankó Béla megyei útbiztos kijelentette, hogy még a nyáron kijavítják a kritikus 0+000–3+600 km és a 4+600–5+591 km szelvények közötti (3,6+0,991 = 4,591 km hosszú) szakaszt. A portál levélben kereste meg, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy hogyan is áll a régóta beígért szakasz kijavítása, melynek az anyagi forrása is rendelkezésre állt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az alábbi választ küldte a lapnak:

A 4231-es jelű Dévaványa–Gyomaendrőd összekötő út 0+000–3+600 km és a 4+600–5+591 km szelvények közötti (3,6+0,991 = 4,591 km hosszú) szakasza szerepel a TOP-1.3.1-15 „Gazdaságfejlesztést és Munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című európai uniós programban. A TOP-1.3.1-15 megvalósításának végrehajtása a Magyar Közút Nonprofit Zrt. lebonyolításában ütemezetten halad. A TOP-1.3.1-15 lebonyolítása keretében a szükséges kivitelezési tervdokumentációk már elkészültek. A kérdéses útszakasz kivitelezésére vonatkozó verseny-újranyitási eljárás, tervezetten még szeptemberben megindul. A szerződéskötést követően a kivitelezés az időjárási viszonyoktól függően kezdődhet meg.

A lap megkérdezte az augusztusban sajtótájékoztatót tartott Jobbikos képviselőt is, hogy fejtse ki véleményét az üggyel kapcsolatban.

A Jobbikos képviselő az alábbiakat nyilatkozta az ügy helyzetéről:

A közútkezelő válasza sajnos nem nyugtatja meg az érintett dévaványaiakat. Dankó Béla megyei útügyi biztos csak hitegette az embereket. Jó lenne végre lépne az ügyben, és nem bujkálna a választók elől.

Vajon mi a fontosabb?

A végére marad a kérdés, hogy vajon még az ősszel nekikezdenek a hánytatott sorsú egyre nagyobb forgalmú útnak, és az őszies időjárásnak köszönhetően olyan lesz amilyen, vagy várni kell 2018-ig, hogy a Fidesz ezzel szerezzen szavazókat a körzetben? Csak addig hány autó, illetve lengéscsillapító fog majd tönkremenni, a két város között közlekedőinek?

Keleten.hu
Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!