Főoldal Hírek Apróhirdetések Hasznos Fórum Archívum Időjárás Webkamera Kapcsolat

Ma 2017. December 13.
Szerda, Luca és Otília napja van.

Főoldal arrow Hírek arrow Nemhogy az utat nem csinálják meg, de még a gyomai hidat is lezárják
Nemhogy az utat nem csinálják meg, de még a gyomai hidat is lezárják
2017. October 04.

Példa képA Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása alapján a gyomaendrődi híd komoly problémával küzd, írja a hír6.hu megyei portál. „Alépítményeinek felmenő falazatai nedvesek, azok nem tudnak kiszáradni. Mindkét hídfő komoly vizesedés jeleit mutatja. A nedvesedés kövezetében a falazatok É-i oldalán jelentős mértékű fagyási károk (repedések, leválások, kitöredezések) láthatók. A fagyási károk a saruk alatti falazatokat is érintik. A híd a Haladéktalan beavatkozási igénylő hidak országos létesítményjegyzékébe szerepel. A híd alépítményeinek felújítására 2017 évben felújítási tervet készíttettünk.

Az alépítmények állapota és azok tervezett javítási technológiája miatt a tervezés során rögzítettük, hogy a felújítás teljes hídzár bevezetésével végezhető. A Tervező költségbecslése alapján, a híd alépítményeinek felújítási költsége nettó 260.000.000,- Ft.” A felújítás alatti lehetséges forgalomelterelési megoldásokra 5 változat született, melyből Dévaványa önkormányzata csak a 3. számú megoldást, azaz a Pontonhíd, az ártéren korábban létesített terelőút felhasználásával, átépítésével (forgalomkorlátozás nélkül) vélte csak elfogadhatónak.

A terelőút és a forgalomterelés kiépítésének, fenntartásának becsült költsége: nettó 158.000.000,- Ft. Ettől eltérően a Békés Megyei Kormányhivatal a költség, közúti forgalom biztosítása és átfutási idő szempontjából legoptimálisabbnak a 4. számú verziót tartotta, azaz a Terelőút az „Olajosok útján” (forgalomkorlátozással), (Dévaványa felől érkezve a gyomai híd töltése előtt jobbra menő kohósalakos útalap, mely az endrődi oldalon a Pájer strand mögött kapcsolódik a Gyomaendrőd-Mezőtúr közötti közúthoz), mely megoldás bár költséghatékonyabb, a dévaványai lakosok, vállalkozások szempontjából jóval több nehézséggel jár.

A terelőút felújítása (jelenleg makadámút, melyet mart aszfaltos profilozással javítanak) és a forgalomterelés kiépítésének, fenntartásának becsült költsége így „csak” nettó 80.000.000,- Ft Ez a megoldás azt jelenti, hogy a felújítás időtartama alatt a személygépjárművek, a menetrend szerinti autóbusz járatok, a 7,5 tonna megengedett össztömeget meg nem haladó tehergépkocsik, a Katasztrófavédelem, a Mentők és a Rendőrség járművei a javított úton „körbe kerülve” a várost tudnak Endrődre átjutni. A 7,5 tonnát meghaladó egyéb járművek forgalom lebonyolítása országos közúton kijelölt terelőúton biztosított. A gyalogosok és a kerékpárosok kerékpárjukat áttolva a hídon (munkaterületen) áthaladhatnak. A felújítás várható időtartama 2,5 hónap, a felújítás kezdésének pontos ideje még nem ismert.

Forrás: hír6.hu

Oszd meg, hogy többen tudjanak róla!
Facebook Google+ Twitter Messenger Whatsapp Viber
 
Advertisement

            

Advertisement

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

 

Impresszum © 2006-2017 www.devavanya.com Minden jog fenntartva! Írjon nekünk!