4:0-ás vereséget szenvedett Pakson a Békéscsaba 1912

Harmatgyenge játékkal szenvedett megalázó vereséget Pakson az Előre labdarúgócsapata. Az élvonalbeli újonc átjáróházhoz hasonlítható védelme, valamint az igen passzív támadójátéka nem szülhetett más eredményt. 9. perc: Egy remekül helyezett szabadrúgást Mursits bravúrral mentett, de a kipattanó Gévay elé került, aki közelről nem hibázott, 1–0. 73. perc: Kővárit lerántásáért szabadrúgáshoz jutott a Paks, 20 méterre Mursits kapujától.

Bertus lőtte középre laposan a labdát, amire remek ütemben érkezett Gévay, és egy finom mozdulattal a hálóba terelte a játékszert, 2–0. 80. perc: A csereként beállt Balázs kényszerítőzött Barthával a csabai tizenhatos előterében, melynek végén a friss támadó egy pazar mozdulattal helyezte a labdát Mursits mellett a hosszú sarokba, 3–0. 90. perc: Szalai lökte fel a tizenhatoson belül Kulcsárt, amiért a játékvezető 11-est ítélt. A labdát a korábban beállt Szakály Dénes értékesítette, 4–0.Paksi FC–Békéscsaba 1912 Előre 4–0 (1–0)

NB I.es labdarúgó-mérkőzés.
Paks, 800 néző.
Vezette: Erdős (Ring, Bozó).

Paks: Molnár P. – Kulcsár, Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Kecskés (Szakály D., 78.), Kesztyűs – Frőhlich (Kővári, 62.), Bertus, Bartha – Könyves (Balázs, 78.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Békéscsaba: Mursits – Bényei, Koszó, Balog Zs., Fabio (Szalai, 78.) – Spitzmüller, Bagi – Birtalan (Punosevac, 60.), Korudzsiev, Laczkó – Viczián (Szilágyi, 82.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.

Gólszerző: Gévay a 9., a 73., Balázs a 80., Szakály D. (11-esből) a 91. percben.

Sárga lap: Korudzsiev a 86., Szalai a 90. percben. Jók: Gévay, Bertus, Balázs, ill. Mursits.

(bmsextra.hu)
https://www.youtube.com/watch?v=ZCIP74oAmRA