A 4-es utat csak félbe csinálják meg, de stadionra mindig van elég pénz

Hogy valami újnak, valami jobbnak, valami nagyobbnak, valami nagyszerűbbnek adja át a helyét, ahol a fehérváriak és nemfehérváriak tízezres tömegei élvezhetik majd a nemzeti bajnokságunk nyújtotta felejthetetlen, egyedülálló és Európában páratlan élményeit. A közbeszerzési hatóság honlapján „A Sóstói Stadion bontása vállalkozási szerződés keretében” címmel megjelent hirdetményben szereplő adatok szerint a lelátókaréj mintegy 6 357 négyzetméternyi területe, három világító pilon, az eredményjelző tábla, vizes blokkok, és a labdarúgópálya kerül elbontásra még a nyáron.

„Egy modern, a játékosok, a szurkolók és az újságírók igényeit tökéletesen kielégítő stadiont építünk. A 14 ezer férőhelyes nézőtér teljes egészében fedett lesz, külön lelátórészt kapnak például a családok, az ultrák, a sajtó képviselői, a VIP vendégek, sőt még úgynevezett VVIP skyboxokat is kialakítunk azoknak, akik valóban exkluzív körülmények közül szeretnék nézni a Videoton meccseit” – mondta még 2014 őszén a beruházásért felelős miniszteri biztos, Vígh László.


Mint ismert, a miniszterelnök egyik kedvenc csapatának otthona pár évvel ezelőtt részben már megújult: 2002-ben, a régi főlelátót teljesen lebontották, s az új, korszerű építményt 2005-ben adták át – ehhez most nem nyúlnak.

A játékteret 2010-ben újították fel legutóbb, ezt most szintén ledózerolják. Akárcsak a többi lelátót, amelyeket még 2010-ben szereltek fel székekkel.

(alfahír)