A dévaványai fémfelvásárlóhoz vitte a Nagybánhegyesről lopott kábelt a körösladányi “rezes” banda

Nagybánhegyesről lopott kábelt és műszert egy körösladányi páros. Több, mint 50 kilométert utaztak a bűnös úton szerzett rézzel és fűtésvezérlővel, de hiába. A rendőrök követték és elfogták őket.

Rézkábeleket és egy termálvizes fűtés vezérlőegységét lopta el két körösladányi férfi 2021. november 3-áról 4-ére virradó éjjel egy Nagybánhegyes külterületén lévő tanyából. Egyikük ismerte a járást, mert a tanyán lévő mezőgazdasági telepen dolgozott. Tudta, hogy sok réz kábel van ott, ezt elmondta az egyik ismerősének és együtt mentek el ellopni a pénzzé tehető fémet. Emellett egy értékes műszert is magukhoz vettek.

A több mint 4 méter kábelt rögtön Dévaványára vitték egy fémfelvásárlóhoz, a mérlegeléshez feldarabolták, majd az érte kapott pénzt azonnal elkezdték költeni. Először Körösladányba mentek, utána Békéscsabán vásároltak, majd egyiküknek Vésztőn volt elintéznivalója. Azt tervezték, hogy onnan hazamennek Körösladányba, de a rendőrök keresztülhúzták a számításukat. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság nyomozói ugyanis a nagybánhegyesi tanyán történt lopásról érkezett bejelentés után forró nyomon indultak és Vésztőn el is fogták a két férfit. A dévaványai felvásárlót is felkeresték és lefoglalták tőle a lopott fémet. Mindhármójuk ellen büntetőeljárás indult – tájékoztatta a keleten.hu megyei hírportált a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.