A Google ráeszmélt, hogy így nem megy a Google+

„Voltak olyan döntések, amiket újra kellett gondolnunk” – írta Bradley Horowitz, a Google alelnöke. A Google hivatalos blogján írt egy bejegyzést Bradley Horowitz a Google+ átalakításáról és jövőjéről.

Több közösségi oldal (Qzone, VK, Ello) próbálta megreformálni a közösségi oldalak lényegét az utóbbi években, ezek közűl a legsikeresebb a Google+ volt, ami a 2011-es indulásával a Qzone után hamar a harmadik lett a piacon. Gyorsan induló sikere azonban nem tartott sokáig, ma az ötödik helyen áll, a Facebook, a Twitter, a LinkedIn és a Pinterest mögött.

A tervek szerint a Google+ egyik előnye az lett volna, hogy egy felhasználó alatt össze volt kapcsolva számos alkalmazás (Email, Youtube, fotók, naptár), de Horowitz szerint sok olyan visszajelzést kaptak a Googlenél, miszerint fölösleges, pár alkalmazást leszámítva értelmetlen ez a funkció.

A kritikák alapján újragondolták a Google+ eddigi működését, a hetekben elkezdik az átalakítását. Az első lépés meg is történt, szétválasztották a Google+-t és a Youtube-kommenteket, mostantól a Youtube-kommentjeink nem fognak automatikusan megjeleni Google+ fiókunkban.

Horowitz posztja szerint mostantól elég lesz a Google profilunk a tartalmak megosztására, youtube használatása és a kommunikációra, aki pedig nem szeretné használni Google+ felhasználóját, annak új lehetőségeket kínálnak az átalakítására, és el is lehet távolítani azt.

Ez nem az első nagy változtatás a Googlenél mostanában, pár hete jelentették be, hogy megszűnik a Google+ Photos, helyette új Google Photos alkalmazás lesz telefonra és számítógépre is. Hogy ezek a változtatások segítik-e a Google+ jövőjét, azt nem tudni, mindenesetre a leegyszerűsítés jót tehet az oldalnak.