A Jobbik támogatja a szociális ágazat dolgozóinak demonstrációját

Tarthatatlan, hogy a magyar kormány semmibe vesz majd 100 ezer embert és családját – figyelmeztetett közleményében Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke. A Fidesz-kabinet nem hajlandó észrevenni, hogy ha záros határidőn belül nem változik a szociális szférában dolgozók helyzete, abba beleroskadnak – szögezte le a nemzeti ellenzék parlamenti képviselője.

Tűrhetetlennek tartja, hogy 2008 óta nem emelkedett, sőt folyamatosan csökkent a szociális dolgozók bére, így mára az a létminimum alá süllyedt. Lassan kevesebbet keresnek a segítőszakemberek, mint egyes szociális juttatásokból élők – tette hozzá. A honatya kiemeli, hogy a bércsökkenés következményeként 93 ezer munkavállaló és családjaik sodródtak vészhelyzetbe, és velük együtt Magyarország ellátórendszere is. A béremelés elmaradása következtében összeomolhat a teljes rendszer, mivel nagyon sokan hagyják el a szakmát s mennek külföldre megélhetésük biztosítása érdekében – értékelte a helyzetet Sneider Tamás.

Tiszteletet érdemlő, emberfeletti munkát végeznek a szociális dolgozók, akiknek a hivatástudata tartja már csak életben az ágazatot, ezért toleranciájukkal nem lehet tovább visszaélni. Követeléseikkel a Jobbik teljesen egyetért és felszólítja a magyar Kormányt, hogy hagyja abba a hazudozást, ne hitegesse tovább az embereket és vegye végre észre, hogy bajban vannak a szociális szférában dolgozók.

A Jobbik a mai nappal, az előző évekhez hasonlóan, benyújtotta a 2016-os költségvetéshez azt a módosító javaslatát, amely a szociális szférában dolgozók bérfejlesztési programjára 30 milliárd forintot irányozna elő – hangsúlyozta a politikus.

(Alfahír.hu)