A liberális lapok összemosná a kirúgott ex gárdakapitány botrányát a Jobbikkal

Kiss Róbertet és társát kedden hajnalban fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK) Röszke térségében – közölte a Napi Gazdaság. A Napi Gazdaság és az Index.hu szélsőliberális lapok, a Jobbikhoz közel állónak írja Kiss Róbertet, annak ellenére is, hogy nemrég körbejárta a sajtót, hogy a sértettségéből Jobbik-ellenes mozgalmat szervező Bertha Szilvia szoros kapcsolatot ápol Kissel, akiről elismerte az ATV-nek, hogy „azt a mozgalmat próbálja feléleszteni, amit a Jobbik kidobott az ablakon”. A Jobbik közeléből 2011-ben távozó Kiss és a Facebook-oldalán is gyakran a pártot becsmérlő Bertha szervezkedése nem éppen Jobbik-közelinek mondható.

A párton belül sokan úgy tartják, hogy Bertha finoman szólva is aranyos próbálkozásai mögött Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár érdekeltségi körébe tartozó cégcsoport áll, bár ezt hivatalosan mind Bertha, mind Czomba tagadta. Előbbi hangsúlyozta, hogy az államtitkárral „pusztán informális szakmai kapcsolatban van”.

Az akcióról a TEK nevek említése nélkül számolt be szerdán, e szerint az elkövetőket akkor érték tetten, amikor éppen öt, Szíriából érkező bevándorlóval megállapodtak a szállításukról. Kiss Róbertet és társát a szegedi rendőrkapitányságra szállították, és jogellenes tartózkodás segítésével gyanúsították meg. Azt egyelőre a lap szerint nem tudni, mekkora összegért végezték a migránsok utaztatását, de a TEK helyszíni felvételei szerint több ezer euróról lehet szó.