A PM nagy ötlete: A magyar embereknek nem, de a menekülteknek ingyenessé tenné a BKV járatait

A Párbeszéd Menekültekért Magyarországért azt javasolja, hogy a budapesti tömegközlekedést ingyen vehessék igénybe a menekültek – tudta meg az Origó. Érvelésük szerint az afgán, szír és persze minden egyéb más országból ideérkezett menekültek százai bolyonganak Budapest utcáin, a többség viszont nem marad sokáig, tovább utazik a befogadóállomásokra.

Naszályi Márta, Budapest I. kerületének PM-es önkormányzati képviselője szerint ingyen BKV-val sokkal gyorsabban jutnának el a vidéki táborokba. A jelenlegi helyzet szerint miután valakit elfognak a határnál, kap egy igazolást, amivel el kell mennie egy befogadóállomásra. A vasutat ingyen használhatják, de a budapesti tömegközlekedésért fizetniük kell.

Amennyiben a liberális együtt PM politikusai nem élnének egy általuk, mesterségesen kialakított valóságban, akkor tudhatnák, hogy a menekültek eddig is többségében ingyen vették igénybe a BKV szolgáltatásait. Legalábbis a felszíni tömegközlekedés járatait biztosan.

Erről magam is meggyőződhettem néhány napja a 4-es és 6-os villamoson. A sárga mellényes biztonsági őrök a villamosra felszálló menekültektől nem kértek jegyet, ők ingyen utazhattak, míg mindenki mást lehajítottak a járműről, ha nem volt érvényes bérlete, vagy jegye.

(alfahir)