Annyi benne a jóindulat, mint egy fővárosi közterületesben…

Akár lassan ezt a szlogent is útjára lehetne indítani, hiszen a minap a mentőorvos és az ápolok éppen egy idős embert láttak el a XIII. kerületben, amikor a közterületesek cetlit tettek az autójukra, mert túl közel parkolt a zebrához. A 25 ezres bírság a duplájára nőhet, ha a rendőrséghez kerül az ügy. 25 ezer forintra bírságoltak egy mentőautót Budapest XIII. kerületében, miközben az autó személyzete egy idős embert látott el egy újlipótvárosi társasházban – írta csütörtökön a Bors Online. Ez körülbelül háromnapi üzemanyagra elég egy napi 12 órát hajtó mentőnek. Ha 30 napon belül nem fizetik meg a bírságot, a közterületesektől a rendőrség veszi át az ügyet.

 Ők méltányosságból ejthetik az ügyet, ha azonban nem ez történik, automatikusan 50 ezer forintra nő az összeg. A mentő vezetője azt mondta, mindig úgy parkol, hogy ne tartsa fel a forgalmat, de muszáj a házhoz közel megállnia. Ebben az esetben fél méterre álltak meg a zebrától az előírt öt méter helyett, de az autón jól látszik, hogy mentőjármű: csíkos, villogóval van ellátva, és a mentősök jelképe, a hatágú Konstantin-kereszt is szerepel rajta.

A közterületesek a lap szerint arra hivatkoztak, hogy a villogó nem volt bekapcsolva. A hvg.hu kereste az ügyben a XIII. kerületi közterület-felügyeletet, de a vezető házon kívül volt, így későbbre ígértek tájékoztatást. Ők méltányosságból eltekinthetnek a bírságtól. Ha viszont nem a mentős mellé állnak, akkor automatikusan ötvenezret kell befizetnie a szakápolónak.

(hvg.hu nyomán)