Bogdán Ádám fog védeni a Liverpool csapatában

Az FC Liverpool labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Bogdán Ádám, a magyar válogatott kapusa. Az angol klub pénteken, a honlapján közölte, hogy mindenben megállapodott a 27 éves játékossal, aki július elsején kerül új együtteséhez. Bogdán az utóbbi nyolc évben a Bolton Wanderers játékosa volt, ahol lejárt a szerződése, így az FC Liverpool ingyen szerezte meg. A Vörösök honlapja emlékeztet arra, hogy a hálóőr karrierje során kétszer szerepelt ellenük, legutóbb januárban, az Anfield Roadon rendezett FA Kupa-meccsen, amely gól nélkül ért véget. 

A 19-szeres válogatott Bogdán az FC Liverpool harmadik nyári igazolása a csatár Danny Ings és a középpályás James Milner után. A csapatba kerülésért a belga válogatott Simon Mignolet-vel kell majd megküzdenie. 

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legnagyobb és legismertebb csapatához csatlakozhatok! Nagyon várom már az új kihívásokat – írta pénteken Facebook-oldalán Bogdán, aki jelenleg a válogatottal készül a szombati, finnek elleni idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőre. – Köszönöm a családomnak és azoknak az embereknek a támogatást, akik segítettek idáig eljutni. 


Külön hálával tartozom a Boltonnak, hogy megadta a lehetőséget, és a gyerekkori álmom beteljesítésével a Premier League-ben védhettem.” Bogdán 2007-ben a Vasastól szerződött a Boltonhoz, amellyel az élvonalban és a másodosztályban szerepelt. A 18-szoros bajnok FC Liverpool a hatodik helyen zárta az idényt a Premier League-ben, így a következő szezonban az Európa Ligában indulhat.