Bravúros győzelem a Mezőkovácsháza elleni rangadón

Szász Dávid kapus, a mérkőzés legjobbjai közt volt. Fotó: Erdős Csaba

A mérkőzés elején Multyán került helyzetbe és lőtt, de Szász Dávid bravúrral védett. A 20. percben megszereztük a vezetést, egy védelem mögé belőtt labdát Szabó Erik jutatta a hálóba, 1:0.

Szinte azonnal növelhette volna előnyét a DSE, de a vendégek kapusa bravúrral védett. A 31. percben Csende ellen ítélt Barta játékvezető büntetőt, amit Kovács Ferenc lőtt a hálóba, 2:0.

Három perccel később szépített az MTE, Mag lövése talált utat a hálóba, 2:1.  A 44. percben, egy kezezés után büntetőt kaptak a vendégek, de a büntetőt Szász Dávid bravúrral kiütötte, majd a kipattanó labdára is rácsaptak a vendégek, de Szász kapus ismét remekelt, így maradt a 2:1.


A második félidőben elején tovább nyomtak a vendégek, de a DSE védelme és a nagyszerű formában lévő kapus mindvégig a helyzet magaslatán volt. A 71. percben Kovács Ferenc egy szép egyéni akció után, laposan lőtt a hosszú alsóba, 3:1.

A 84. percben Kató Benedek használta ki a vendégek szellős védelmét, majd lőtt a hálóba 4:1.

A 89. percben szépített az MTE, egy jobb oldali beadás után Multyán közelről lőtt a kapuba 4:2. Az utolsó percekben Papp Dávid adta meg a vendégeknek a kegyelemdöfést, miszerint a 90. percben betört a tizenhatoson belülre, majd a kapus mellet a hálóba lőtt 5:2.

Dévaványai SE–Mezőkovácsházi TE 5–2 (2–1)
Dévaványa, 150 néző.
Vezette: Barta Tibor
Gólszerző: Szabó E. (20.), Kovács F. (30. – 11-esből, 72.), Kató (84.), Papp D. (90.), ill. Mag (34.), Multyán Cs. (89.).

Dévaványa: Szász – Pap Á., Bányai, Váradi, Kovács F., Kovács B., Szabó E., Kéki, Marton, Papp V., Panyik. Csere: Juhász Zs., Papp D., Feke, Szitás, Gubucz, Kató. Játékos-edző: Bereczki Árpád.

Mezőkovácsháza: Németh – Kopócs Kornél, Dajcs Á., Nagy L., Mag, Matúz T., Zsuzsa, Multyán Cs., Csende, Varga G., Mittnacht. Csere: Fenyves, Túri, Kanász, Marofka. Játékos-edző: Bíró Tibor

Kéki Csaba a DSE csapatkapitánya: A múlt heti mérkőzés után rendeztük a sorainkat, és átértékeltük a mérkőzés fontosságát. Mindenki a maximumot nyújtotta, és dicséretet érdemel. Köszönjük szurkolóinknak a buzdítást.

Bíró Tibor: A hazai csapat jobban akarta a győzelmet, így megérdemelten nyertek. A szezon leggyengébb játékát nyújtottuk.

Képgaléria – Fotó: Erdős Csaba