Búcsúzott a Debrecen az Európa Ligától

A Debrecen labdarúgócsapata búcsúzott az Európa Ligától, mivel a múlt heti hazai vereség után a csütörtöki visszavágón is kikapott a Rosenborgtól a selejtező harmadik fordulójában. Két nagy debreceni helyzettel indult a mérkőzés, bő negyedóra elteltével azonban átvette az irányítást a Rosenborg, amely egy átívelést követően éles szögből, fejesből szerzett vezetést.

A gól után kicsit visszaesett az iram, aztán egy szép távoli lövéssel növelte előnyét a hazai csapat, de a debreceniek még a szünet előtt csökkentették hátrányukat. Nem sokáig örülhettek azonban Castillion szép lövésének, mert a második félidő elején emberhátrányba kerültek.

A játékrész folytatásában a Rosenborg nem igazán törte magát újabb gól megszerzéséért – ezzel együtt a hajrában még egyet összehozott -, miközben a Debrecen védekezett, támadást gyakorlatilag nem tudott már vezetni. Magyar csapat még egyszer sem tudta legyőzni a Rosenborgot. Először 1986-ban az Intertotó Kupában a Videoton játszott vele, a csoportkör mindkét összecsapása döntetlennel zárult.

A legközelebb az 1997-es Bajnokok Ligája-selejtezőben az MTK állt a győzelemhez, a kék-fehérek 3-2-re vezettek a Hungária körúton, amikor a 68. percben kialudtak a fények, és nem tudták folytatni az összecsapást. Másnap, a megismételt mérkőzésen 1-0-s, majd a norvégiai visszavágón 3-1-es Rosenborg-siker született. 2000-ben a Dunaferr került össze az északi együttessel, Egervári Sándor bajnokcsapata 2-2-es hazai döntetlen és 2-1-es idegenbeli vereség után búcsúzott.

A Debrecen kiesésével egyetlen magyar csapat – a Videoton – maradt versenyben a nemzetközi porondon. A székesfehérváriak az EL selejtezőjének negyedik fordulójában léphetnek majd pályára azután, hogy szerdán elköszöntek a Bajnokok Ligájától.