Elhunyt Jules Bianchi

Kilenc hónappal súlyos balesete után múlt éjszaka elhunyt Jules Bianchi, a Marussia Forma-1-es csapatának korábbi versenyzője – jelentette be a francia pilóta családja nemrég. Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett balesetet, amikor autójával egy másik versenygép mentésében segédkező munkagépnek ütközött.

A 25 esztendős versenyző tavaly október óta kómában feküdt, és bár később Japánból átszállították egy nizzai kórházba, állapota nem javult. „Jules Bianchi szülei, Philippe és Christine, valamint testvérei, Tom és Melanie mély szomorúsággal tudatják, hogy Jules múlt éjszaka eltávozott a nizzai egyetemi kórházban, ahol tavaly októberi 5-i balesete után kezelték” – áll a kiadott kommünikében.

„Jules a végsőkig küzdött, ahogy mindig is tette, de ez a harc ma a végéhez érkezett. A fájdalom, amit érzünk, óriási és leírhatatlan.” „Szeretnénk köszönetet mondani a nizzai orvosoknak, akik nagy szeretettel és elkötelezettséggel gondoskodtak róla. A japán orvosoknak is hálával tartozunk, amiért közvetlenül a baleset után gondoskodtak róla, mint ahogy köszönetet mondunk valamennyi orvosnak, aki valamilyen módon részt vett az ő ápolásában az elmúlt hónapokban.”

„Köszönjük továbbá Jules kollégáinak, barátainak, rajongóinak és mindenkinek, aki kinyilvánította felé szeretetét az elmúlt hónapokban – ez hatalmas erőt adott nekünk és segített megbirkózni a nehéz időszakkal.” „A rengeteg üzenetet hallgatva és olvasva kellett rájönnünk, hogy Jules mennyi mindenkit megérintett szerte a világon.”