Érdekesen szelektál a „Nemzeti” filmalapból Andy Vajna (Videó)

A Nemzeti Filmalap könnyedén utasította el a Hunyadiakról, Toldi Miklósról vagy Tisza Istvánról szóló filmek támogatását. Ehelyett a holokausztot és a „fasizmust” bemutató filmek mindent vittek Andy Vajna asszisztálásával. Vérlázító felsorolás. A „Magyar” „Nemzeti” Filmalap által nem támogatott filmek: két Toldi-pályázat, Bethlen-film, Munkácsy-film, Tisza István (Vasgróf), Fekete sereg, Hunyadiak – A királyság hajnala, Négyen, mint a gonoszok (szamurájfilm).

A magyar irodalmi témák (Hunyadi-adaptáció, egy kuruc kori ifjúsági regény feldolgozása, A szarvassá változott fiú) sem kaptak egy fillért sem. A Salamon király legendája már sikerrel járt, de az egy izraeli-magyar koprodukció volt.

Az alábbi alkotások viszont elkészülhettek a gazdanép adóforintjaiból felhizlalt támogatásokból: A nagy füzet (a „magyar fasiszták” által elkövetett bűnök), Saul fia (nem kell bemutatni), Hajnali láz („halál”tábor-túlélők), Soul Exodus (klezmerzenészek), Hazatérés (’44-es holosztori), Veszettek (a „Gárda-film”), Brazilok (egy cigány labdarúgó-csapat története), Sins of the Fathers („náci háborús bűnös” apa), Coming out (buzipropaganda), Viharsarok (buzipropaganda), Swing (buzipropaganda).

Mi ez, ha nem nyílt megalázása a magyarságnak? Kezdik elfelejteni, hogy legutóbb, mikor ennyire pimasszá váltak, kitört egy világháború…
https://www.youtube.com/watch?v=W1KiBeQEvBQ