Ezequiel egyelőre túl drága a Békéscsabának

Hetek óta a Kórház utcában készül egy apró termetű spanyol támadó, akinek a kilétéről eddig jobb híján csak pletykaszinten esett szó. Pedig már akkor látszott a légiósról, hogy képzett labdarúgó, amikor a klub technikai személyzete leszállította őt Ferihegyről. Talán a konkurensek érdeklődésének elkerülése volt a cél, ezért „jegelték” gondosan a játékos pontos személyi dolgait, aki az első számú együttesben a szabadkai edzőmeccsen azért játszott egy félidőt. Igaz akkor még Clementeként, nem pedig ahogyan ténylegesen anyakönyvezték, Calvente néven.

A 24 esztendős, 165 cm magas és 60 kg-os szélső középpályás bizonyára tudna segíteni az Előre lehangoló támadójátékán, azonban szerződés híján egyelőre a második számú csapatban „parkol”. A bmsextra hírei szerint, menedzsere révén túlságosan is borsos árat kér szolgálataiért, ezért várat egyelőre a kontraktus megkötése. Pedig hazai szinten jó kis játékosnak számít Ezequiel Calvente Criado, aki baszkul csengő neve ellenére Granadában ismerkedett meg a focival, 12 éves korától pedig a Betis Sevilla csapatában nevelkedett.

Négyszeres spanyol U20-as válogatottnak vallhatja magát, csúcsévében, 2011-ben a mértéktartó transfermarkt. de honlap szerint 1,5 millió euró volt az értéke, ami mára 400 ezerre csökkent. Sabadelli, freiburgi és huelvai kölcsön megszakításokkal 2014 nyaráig volt a sevillai klub alkalmazásában, szerződése lejártával a Huelvához került, a legutóbbi fél évet pedig a portugál élvonalban töltötte az FC Penafielnél.

Spanyolországban 4 első osztályú és 66 második ligás meccsel rendelkezik (utóbbiakon 4 gólt jegyzett), időközben két Bundesliga-meccsen is pályára léphetett a Fekete-erdei csapatban.

Bakulya Mihály