Így járjon az ember mérkőzésekre! A biztonságiak még a földön is rugdosták a szurkolót

Vasárnap este játszották az NB1 nyitó fordulójának rangadóját, a Haladás-Ferencváros-találkozót. A meccset viszonylag simán nyerte a Fradi idegenben 2:0-ra. Az MTVA már nem tudta ilyen simán közvetíteni a mérkőzést, műszaki hiba miatt ugyanis az adás megszakadt, de ez jelen esetben csak mellékszál.

A meccs közben – kívülálló számára teljesen érthetetlen okokból – Tóth Csaba biztonsági szolgálatának emberei hirtelen berontottak a Haladás-táborba és ütni-vágni kezdték az embereket. A nyugat.hu és néhány Haladás-szurkoló jóvoltából az incidensről számos fénykép is készült.

Az egyik szemtanú, egy Haladás-szurkoló, gyermekes édesapa így írta le a történteket: „A security kezdte a balhét ismét a mai Haladás-Fradi-mérkőzésen. Egy eldobott söröspohár lefröcskölt két szurkolót, de aztán rögtön rövidre is zárták a vitát egymás között, a két drukker elnézést kért és le is volt zárva a történt. Azonban a szombathelyi kötődésű security alkalmazott, Vida József – aki korábban a Haladás kalapácsvetőinek edzője volt – teljesen feleslegesen közbelépett, magyarázni kezdett és mindkét félnek beszólt. Ebből indult az egész és a következő pillanatban már az egyik pesti szekus már ütött is.


A szerencsétlen áldozatot többen ütötték és rúgták is a földön. A többi, 10-15 biztonsági is nagyon hamar odaérkezett, az embernek olyan érzése támadt, mintha az egész előre meg lett volna rendezve. Erre a Hali B-közép egységesen odaállt, így a szeku behátrált és pár percig egymás méregetése, beszólogatás ment. Egy korábbi szombathelyi Dogs Elite-huligán – aki szégyenszemre mellényt húzva securitysként tengeti napjait és általában saját korábbi szurkolótársait veri – levette a mellényét, ahogy már korábbi meccseken is tette.

Ismét a Hali-tábor ellen indult, őt saját szekus kollégái fogták le. A sárga mellényesek fele verekedő kesztyűt húzott a kezére. Némelyikük habzó szájjal vicsorgott, egyértelműen tudatmódosító hatása alatt voltak, rágták is a szájukat közben az elfogyasztott kokain miatt. Több ember elmondása szerint a biztonságiak folyamatosan fenyegették a szurkolókat az incidens alatt, pl. hogy le lesztek szurkálva, megtalálunk titeket éjjel stb.

Én egy családapa vagyok, aki a fiával látogatott ki a mérkőzésre és megdöbbenve tapasztaltam az őrző-védő emberek viselkedését, így amíg ez lesz a stadionban, biztos nem fogunk a fiammal meccsre járni. Az ártatlan emberekben mind félelem lett úrrá, pedig ők csak egy jó hangulatú meccsen szerettek volna szurkolni a csapatuknak. A bejutási procedúra (még szurkolói kártyával is) és a benti kiszolgálás pedig már említésre sem méltó.”

Forrás: Kuruc.info