Jobbik: Joguk van az idős házaspároknak egy átdolgozott élet után közösen, együtt élvezni nyugdíjas éveiket

A Fidesz özvegyasszonyokat akar Magyarországon? Ezt kérdezi a Jobbik a portálunkhoz eljuttatot közleményében. Felháborítónak tartjuk a Fidesz közleményben lelepleződött tervét, mely a férfiakat minél tovább, vagyis akár halálukig dolgoztatná. A Jobbik szerint viszont joguk van az idős házaspároknak egy átdolgozott élet után közösen, együtt élvezni nyugdíjas éveiket. Ezért a Jobbik kitart azon kezdeményezése mellett, hogy a férfiakat is illesse meg a nyugdíjba vonulás lehetősége 40 év munka után. A nyugdíjba vonuló idősek helyére ifjak lépnének, akik így nem Londonban mosogatnának, hanem Magyarország gazdaságát erősítenék, és itthon fizetnének járulékot. Történelmi bűnt követtek el a szocialista kormányok az ország eladósításával.

De ugyanilyen súlyú bűn a Fideszé, mely úgy herdált el 3000 milliárd forint magán-nyugdíjpénztári vagyont, hogy az államadósság gyakorlatilag nem csökkent, így azt továbbra is a magyar adófizetők nyögik. A Jobbik szerint ahogy a hölgyek esetében elő lehetett teremteni az ehhez szükséges forrásokat, úgy az a férfiak esetében is megoldható.

Ennek érdekében halaszthatatlannak tartjuk az Orbán-kormány által évek óta halogatott egyéni nyugdíjszámlák létrehozását, a korrupció elleni hatékony fellépést, a presztízsberuházások és kormányzati önfényező kampányok leállítását.

Így teremthető meg annak lehetősége, hogy Magyarország idősei nyugdíjas éveiket ne egyedül, özvegyként, hanem egy élet munkájának gyümölcseként nyugalomban együtt tölthessék.

Jobbik Sajtóosztály