Két férfitől vették el a jogosítványt a hétvégén ittasság miatt

Városunkban két férfitől vették el a jogosítványt a rendőrök, mert a gyanú szerint úgy vezettek, hogy előtte alkoholt fogyasztottak.

A Három Rózsa utcában 2020. szeptember 12-én 17 óra 45 perc körül egy kisteherautó vezetőjénél lett pozitív a légalkohol mérés eredménye.

A Sirály utcában pedig 2020. szeptember 13-án egy 1 óra 30 perc körül igazoltatott személygépkocsi-vezetőnél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A rendőrök mindkét férfit előállították, majd miután további mérések is megerősítették az ittas járművezetés gyanúját, mindkettőjüktől elvették a jogosítványt és büntetőfeljelentést tettek ellenük – tájékoztatta a keleten.hu megyei hírportált Vargáné Dr. Szombati Andrea r. őrnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Akik alkoholt fogyasztanak és úgy vezetnek, nemcsak magukat, hanem utasaikat és a többi közlekedőt is veszélyeztetik. A rendőrség mindenkit arra kér, hogy tartsa be a szabályokat, ittasan ne üljön volán mögé, ne induljon el!