Két kést szúrt a szívébe Kétegyházán egy ember

Elképesztő eset bolygatta meg Kétegyháza nyugalmát: az elmúlt hónapokban teljesen lecsúszott S. Tibor (†41) a drog hatása alatt borzalmas módon végzett magával. A helyiek még mindig alig akarják elhinni, a férfi egyszerre két késsel szúrta szíven magát. Ismerőse néhány nappal ezelőtt talált rá, majd elborzadva azonnal tárcsázta a rendőrséget. A látvány leírhatatlan volt, hiszen Tibor mellkasából két kés állt ki, írja a Blikk.hu. – Tibi felesége karácsonykor vetett véget az életének. Teli volt élettel, szeretettel, de a magánélete boldogtalan volt, ezért a vonat elé sétált.

Tibor drogokat használt, felesége halála óta egyre mélyebbre csúszott, rá¬adásul a gyermekével sem volt túl jó viszonyban – mondta el a Blikknek a család egyik barátja, aki arról is beszélt, hogy a férfi pénz híján egyre rosszabb minőségű, szintetikus dizájner¬drogokkal élt. 

A településen mindenki tudta, hogy rabja lett a tudatmódosító szereknek, de mivel szinte senkivel sem volt igazán jó viszonyban, nem tudtak neki segíteni. A tragédia után a házaspár árván maradt, külföldön élő lánya az egyik közösségi oldalon osztotta meg a rossz hírt, és egyben eladásra kínálta házukat: „Köszönöm szépen a részvétel nyilvánításokat! Apukám tegnap este szíven szúrta magát és meghalt!”

Az ügyben a Békés Megyei Rendőrfőkapitányság vizsgálódik. A halálesetről 2015. július 8-án, 7 óra 56 perckor érkezett bejelentés. A helyszíni szemle során nem merült fel idegenkezűség, bűncselekmény gyanúja – nyilatkozta Vargáné Szombati Andrea sajtószóvivő, hozzátéve, a tragédia körülményeit a Gyulai Rendőrkapitányság is vizsgálja közigazgatási eljárás keretében.

A Blikk úgy tudja, a megyei kapitányság kábítószer-ellenes osztálya előtt nem ismeretlenek a dizájnerdrogokat terjesztő dílerek, ám egyelőre nem tudni, S. Tibor pontosan melyik drog hatása alatt végzett magával.

Az új kábítószerek fő veszélye, hogy olcsóak, akár már néhány száz, vagy néhány ezer forintos ráfordítással szerhez lehet jutni – a hatása viszont elképesztő. – Elárasztották a piacot az új anyagok, amelyek használata komoly kockázatot rejt, mivel alig tudni, mi van bennük. Olyan, mint az orosz rulett, kiszámíthatatlan a hatásuk – fogalmazott dr. Zacher Gábor toxikológus.