Közhangulat javító beruházás indul városunkban

Képünk illusztráció!

Ismét terítékre került a városközpont kialakítása, ezen belül is a park közepe, ahová, mint azt tették már korábban, ismét egy szökőkutat terveztek.

Akkoriban, ez anyagi keretre hivatkozva lett elodázva, most viszont ez az összeg rendelkezésre áll. Mint azt a testületi ülésen megtudhattuk, egy kevés pályázati pénzre is számíthat az önkormányzat, de ez csak töredéke a bekerülési összegnek. Persze ez csak az alap elgondolást tartalmazza. Képviselői kérdésből, és az erre kapott válaszból megtudhattuk, hogy feláras tétel rendelése esetén, világítás illetve zene is járhat.

Nagyságrendileg egy öt és fél méter kör átmérőjű szökőkút lesz, melynek a közepén egy habosított vízsugár lenne ami négy méter magasra lövelli fel a vizet, illetve a medence peremében lennének majd a fúvókák beépítve igen nagy számban, ami egy kuglóf vagy harang mintát fog formázni. Opcióként rendelhető még halogén világítás illetve zenei modul is, ami 16 zeneszám lejátszására lesz alkalmas. A kivitelezést közel tízmillió forintból tervezik megvalósítani.