Majdnem tragédiához vezetett a gondatlanság

Egy öttagú család kapott szén-monoxid-mérgezést egy házban városunknan. Az épületben működtetett gázkészülékek nem voltak karbantartva és az ablakokat is úgy cserélte le műanyagra a családfő, hogy nem gondoskodott szellőzők kialakításáról. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte

– tájékoztatta a keleten.hu-t Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Két felnőtt és három gyermek lett rosszul 2021. március 15-éről 16-ára virradó éjjel városunkban, egy családi házban. Az apa egy koppanás zajára ébredt fel és érezte, hogy szédül. Azonnal kinyitotta az ablakot, közben a felesége is felébredt, de ahogy felállt és menni akart a férfi után, elájult. Az apa gyorsan felkeltette a gyerekeket és az ablak közelébe segítette őket. A két fiú és a lány fejfájásra panaszkodtak.

A mentők az egész családot kórházba vitték. A szakértő bevonásával lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy a házban üzemeltetett fali vízmelegítő és gázkonvektor nem volt karbantartva. Az ablakokat pedig a családfő évekkel ezelőtt saját kezűleg úgy cserélte ki a korábbiaknál jobban szigetelő új műanyag ablakokra, hogy a tervezett változtatásokat a gázszolgáltatóval nem hagyatta jóvá, nem kérte szakember segítségét szellőzők kialakításához. A férfi ellen ezért a Szarvasi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt büntetőeljárást indított.

A mérgezésből szerencsére a család minden tagja felépült, maradandó egészségkárosodást nem szenvedtek. A férfi azonban kihallgatásán elmondta, hogy nem ismerte azokat az előírásokat, amelyeket az ablakcserekor megszegett. Nagyon bántja, hogy gondatlan volt, hiszen az egész családot nagyon megviselték a történtek. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. október 6-án továbbította az ügyészségre – tájékoztatta portálunkat Feuerwerker Béla c. r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Forrás: keleten.hu