Szeptember 15.-ei napjával megkezdődtnek a Kossuth utcának az Árpád utca sarkától a Hunyadi utca sarkáig tartó felújítási munkálatai – írja az Önkormányzat weboldala.


Mint írják, a Kossuth utca városunk második legforgalmasabb útszaka, köszönhetően többek között a rengeteg funkciónak, mely rajta keresztül megközelíthető. Az útszakasz azon felül, hogy összeköt négy városrészt, rengeteg gócponttal is büszkélkedhet, pl. nevelési célú, kereskedelmi és civil létesítményekkel. Éppen ezért fontos annak körültekintő fejlesztése, ugyanakkor az árak drasztikus emelkedése és a pályázati lehetőségek szűkülése miatt ezen célunk csak szépen, fokozatosan valósítható meg. Az elmúlt években megújult az utca környezetében a piac és felépült az új bölcsőde, mely tovább növelte jelentőségét. 2021-ben átadásra került a kerékpárút, illetve a kétoldali kerékpársáv, azonban a piaci árak elszabadulása miatt az egységes aszfaltozásra akkor nem volt lehetőség. Egy belügyminisztériumi pályázatnak, illetve saját forrásnak köszönhetően a legforgalmasabb 265 m-es szakaszon most új aszfaltréteget terítenek, illetve az út mentén közel 40 parkoló kerül kialakításra. Az elmúlt években jelentősen megemelkedett a gépkocsi használat városunkban is, így a parkolók kialakításának kiemelt jelentősége van ezen fejlesztés keretében.

A felújítás időtartama alatt a Bethlen G. utca és a Kölcsey utca közötti egyirányú szakaszon lehetővé tesszük a kétirányú közlekedést. Kérjük, hogy a közlekedők a szűk utcaszakasz miatt fokozott figyelemmel legyenek!

A munkálatok idejére kérjük a lakosok türelmét, hogy az útfelújítás befejeztével egy jobb és biztonságosabb közlekedésre alkalmas útszakasz álljon a rendelkezésükre.

Forrás: devavanya.hu