„Menekült”élet Bicskén (Videó)

Napi több ezres zsebpénz a kormánytól, egy kis sörözés, mobilozás, lopás a boltból, kislányok molesztálása, majd este irány a városba bulizni, írja a Kuruc.info az ATV-re hivatkozva. Az ATV az illegális bevándorlókról kérdezte volna a bicskei lakosokat, de a nagy részük csak kamerán kívül merte elmondani a véleményét. Bicskén háromszáz fős befogadóállomás működik a Magyarországra érkezett „menekültek” ellátására. A tábor nyílt státuszából fakadóan a lakók szabadon járhatnak ki és be, így a helyiek sajnos közvetlen tapasztalatokkal rendelkezhetnek róluk. Az ATV stábja több tucat bicskeit szólított meg, véleményüket tudakolva, ám többségük nem akart, illetve mert a kamera elé állni. Azt mondták, félnek a „menekültektől”.

Azt is megemlítették, hogy tartanak az afrikaiak által behozott „egzotikus” betegségektől, ugyanis egyre többen jönnek onnan. Többen is úgy tudják, hogy a „menekültek” napi több ezer forintot kapnak az ellátáson és a szálláson felül. A menekülttáborhoz közeli boltokban több eladó is arról számolt be, hogy a helyiek egyre kevésbé vásárolnak már náluk, egyre többen jönnek viszont a menekülttáborból.

Elmondták, hogy megnőtt a bolti lopások száma, ugyanakkor a „menekültek” által elkövetett bűncselekménnyel többnyire nem tudnak mit kezdeni: általában nincsenek irataik, ezért a rendőrök csupán visszaviszik őket a táborba. Az eladók sokszor már csak a lopások nyomát látják, például azt, hogy a ruhaboltban otthagyják a saját alsóneműjüket és a kitépett címkéket, majd az új ruhában távoznak.

Van olyan üzlet, ahol az elmúlt hetekben megduplázták a biztonsági őrök számát a bűncselekmények növekedése miatt. Arra a kérdésre, hogy miért maradoznak el a bicskei vásárolók, az egyik eladó elmondta, hogy sok „menekült” iszonyú pofátlan, beállnak a sor elejére, nem tisztelik az embereket. 

Hozzátette: az ő boltjukból például ki kellett vinni a padokat, mert lefeküdtek rá, ott interneteztek a telefonjaikon, ráadásul többekre jellemző, hogy nem tisztálkodnak rendszeresen, ami „eléggé zavarta a vásárlóikat”. Az is kiderült, hogy a legtöbb „menekült” SIM-kártyát szeretne vásárolni, de iratok nélkül erre nincs lehetőségük. A pénzváltóknál is nagy a forgalom, az elmúlt napokban is előfordult az eladók szerint, hogy rendőrt kellett hívni, mert összevesztek a váltás közben.

A helyiek úgy tudják, hogy a „menekültek” nagy része Németországba szeretne továbbmenni, de az itt kapott ellátmányból „jól elvannak, iszogatnak, söröznek, ücsörögnek”. Több „menekült” azt mondta a tévé tudósítóiknak, hogy nagyon jól érzik magukat Magyarországon, nem is akarnak továbbmenni. Volt, aki külön kiemelte, mennyire hálás a magyar kormánynak, hogy ilyen ellátást kapnak.

A menekülttábor környékén egyébként óriási a forgalom, este például többen is a tábor előtt telepedtek le, majd alvóhelyeket alakítottak ki, valószínűleg bent már nem jutott elég hely nekik. Akadtak olyan „menekültek” is, akik az este beálltával indultak a városba bulizni. Az alábbi videóban az a kevés bicskei látható, aki mert nyilatkozni:

(ATV nyomán kuruc.info)
https://www.youtube.com/watch?v=87mvVT_raZg