Milyen kapcsolatot ápol a Jobbik a bűnözőkkel?

Erre a Fidesz kíváncsi, miután sikerült jobbikosnak titulálniuk a hosszú ideje a párt ellen szervezkedő Kiss Róbertet, és a pártból már korábban kizárt pénzhamisítót. A Jobbik elárulta a választ. A Fidesz szerint az elmúlt napok hírei alapján felvetődik a kérdés, hogy milyen kapcsolatot ápol a Jobbik bűnözői körökkel, és ebből mennyi bevétele van a pártnak.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az MTI-nek hétfőn küldött közleményében úgy fogalmazott: az elmúlt napokban kiderült, hogy „a Jobbikhoz kötődő emberek” között van embercsempész, aki bevándorlókkal üzletel, és van közöttük tolvaj, aki egy lakásba betörve készpénzt és értéktárgyakat tulajdonított el. „És van közöttük pénzhamisító, hiszen közismert, hogy a Jobbik eddigi nyékládházi elnöke ellen eljárás folyik pénzhamisítás miatt, amit az érintett be is ismert” – írták a kormánypártiak.

Jobbik: öngólt lőtt a Fidesz

A Jobbik a leghatározottabban fellép minden törvénysértéssel szemben, különösen akkor, ha az saját berkeit érinti – írja válaszközleményében a párt. Ellentétben a Fidesszel, ahol a hamis eurókkal lebukó Veress Áron még évekkel állítólagos kizárását követően is első vonalbeli fideszes politikusokkal mutatkozott és magyarországi szervezője lehetett a Fidesz-pártcsalád nemzetközi konferenciájának.

Abban az esetben, ha – mint az említett három esetben – nem Jobbik-tagról derül ki bűncselekmény, nincs jogi lehetőségünk fellépni ellene, de a törvénysértést akkor is a leghatározottabban elítéljük – fogalmaznak. A Jobbikot érintő rágalmak, így például az embercsempészettel való hamis összekapcsolás miatt a Jobbik a Fidesszel szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A közlemény végén a Fidesz konkrét kérdésére a következő választ adják: a Jobbik bűnözőkkel csak akkor áll kapcsolatban, amikor a parlamenti munka során találkozik az elmúlt negyed évszázad korrumpálódott politikusaival.