Nem kell már szügségszerűen telepíteni a programot, hogy skype-olhasson

Így a Skype telepítése nélkül is skype-olhat, bárhonnan Többé nincs lesz szükség a csevegőprogram telepítésére ahhoz, hogy használni tudjuk a Skype-ot, a Microsoft ugyanis elérhetővé tette a böngészőből is futtatható változatot. Az elmúlt egy hónapban Amerikában és az Egyesült Királyságban lehetett csak tesztelni a Skype böngészős változatát, mostantól azonban az egész világ számára elérhetővé tették a webes klienst.

Ezzel egy időben a választható nyelvek számát is bővítették, aminek mi is örülhetünk, hiszen magyarul is használható lett a szolgáltatás. A böngészős Skype használatához nem kell mást tenni, csak a web.skype.com, vagy a skype.com -on bejelentkezni a meglévő fiókkal. Ha sikerült, a csevegőprogram a megnyitott lapon fut tovább, és ha bárki üzen nekünk vagy hív minket, akkor erről a böngészőn belül kapunk értesítést. (Ezt az első csevegés előtt engedélyezni kell.)

A hang- és videohívásokhoz egy böngészőbővítményt is telepíteni kell. A beszélgetés megkezdéséhez a bal oldalon található, Új feliratú gombra kell kattintani, majd az ABC sorrendbe rendezett partnerlistáról, vagy a Partner neve mezőbe a megfelelő nevet begépelve kiválasztani, ki/kik azok, akivel/akikkel csevegni szeretnénk.

(hvg nyomán)