Sikkasztás vétsége miatt emeltek vádat, egy 22 éves büntetett előéletű dévaványai férfi ellen

A Szarvasi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat egy 22 éves büntetett előéletű dévaványai férfi ellen.

A férfi 2019. augusztus 01-én javítás és műszaki vizsgáztatás érdekében vett át egy 130.000.-Ft értékű személygépkocsit annak üzembentartójától, egy régi ismerősétől, azonban vizsgáztatás helyett a férfi az interneten eladásra hirdette meg az autót, majd azt el is adta 40.000.-Ft-ért. Bár a vevő nem tudott arról, hogy ki az autó valódi tulajdonosa, azt jóhiszeműen vásárolta meg, azt tőle lefoglalták és visszaadták a jármű üzembentartójának, így az okozott kár megtérült.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét részben beismerő férfit pénzbüntetésre ítélje, az autóért kapott 40.000.-Ft erejéig vagyonelkobzást rendeljen el vele szemben és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 75.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta a keleten.hu megyei portált Dr. B. Nagy Barbara főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.