Sokan sajnálják a kivágott fákat

Az elmúlt napokban futótűzként terjedt a hír, hogy városunkban a régi KTSZ helyén épülő új városháza előtt, többek szerint sok egészséges fát vágtak ki.

Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki a helyiek körében, hogy ki és miért vágta ki az említett fákat. A legnagyobb közösségi oldalon többen fejtették ki nemtetszésüket. Információnk szerint, volt aki a megemlékezés miatt mécsest is gyújtott a fák emlékére.

Valánszki Róbert polgármester így nyilatkozott a helyi hírlapnak még az eset előtt:

A közösségi oldalon található pár vélemény:

„Egy fának száz év nagyon sok idő, mire egy csemete kifejlődik. Szerintem ezt nem volna szabad.”


„Inkább a többi utcába is kellene ültetni, nem kivágni. A száz vagy kétszáz éves fáért tényleg nagyon kár, mert az díszíti a várost.”


„Volt egyszer régen, mikor a Város Urai épp jómódjukban kerékpár utat és kerékpár tárolókat terveztek a Fő utca déli oldalára. Megpályázták ezt a tervet és megnyerték, majd megszülettek a tervek is. Első ránézésre hatalmas pusztítást lehetett felfedezni a tervekben, majd ezt módosítva több mint húsz ponton, már egész barátivá vált az elképzelés. A végeredmény pedig, hogy éveken keresztül hűs árnyékban kerékpározhattunk a fő utcán. Elérkezett egy pillanat, mikor a város épített örökségében, mert egy telepített park is épített örökség, akkora pusztítást végzett a város elöljárósága, melyhez foghatót az eddigi helytörténetünkben nem igen találunk.”