Sporttörténelmet írtak a dévaványai kajakosok

A KSI Gyomaendrőd színeiben versenyző Dékány Gergő és Nagy Kristóf beverekedték magukat a Magyar Kajak – kenu válogatottba. Mint tudjuk, aki a Magyarországon a legjobb kajakos, az nagy valószínűséggel a világon is a legjobbak közé tartozik. Az elmúlt hétvégén rendezték meg Az Országos Utánpótlás Bajnokságot a Velence tavi Sukorón.

Gergő és Kristóf az egész éves jó szereplést megkoronázva, nagyon nagy és erős mezőnyben a második helyen ért célba. Ezzel az eredménnyel jogot szereztek arra, hogy a 2016 –os év korosztályos válogatott keret tagjai legyenek.

Gergőék még csak másfél éve kajakoznak , de szorgalmuknak és kitartásuknak köszönhetően már most feljutottak a csúcsra. Az már csak hab a tortán, hogy 4 x 500 méteres váltóban is felállhattak a dobogóra, a harmadik helyen végeztek. Összesítésben elmondható, hogy az egész éves eredményességüket, valamint az Országos Bajnokságon szerzett érmeiket tekintve, két nagyszerű egyéniséget, két kiváló sportembert adott Dévaványa a magyar és az egyetemes sportnak!


Kovács Gábor