Tájékoztatás orvosi ügyeletről

Az orvosi ügyeleti rendszer helyben történő biztosítása érdekében sikerült megegyeznünk az eddigi szolgáltatóval, így a következő évben, 2022.01.01., szombat 700 órától ismét lesz városunkban olyan felkészült személy, akit lehet keresni a sürgősségi betegellátás miatt.

Szükség esetén a megfelelő végzettségű ápolón keresztül lesz biztosított a segítséget kérők ellátása vagy tovább irányítása, az eddig megszokott helyen (Dévaványa, Széchenyi u. 6., a múzeummal szemben), és telefonszámon (06 66/386-520).

A koronavírus járványra is tekintettel, ez évben a városunkban helyben megszokott ellátást a szolgáltató nem tudta biztosítani, ugyanakkor a következő évre sikerült megállapodnunk a szolgáltatás biztosításának feltételeiben.


A gyomaendrődi központtal működő orvosi ügyeletet 8 település – köztük Dévaványa – működteti, több mint 37.000 ember jobb minőségű egészségügyi ellátásának biztosítása és a lakosság életminőségének, egészségi állapotának, komfortérzetének javítása érdekében.

A feladat biztonságos és jogszabályoknak megfelelő ellátása érdekében ez évben több közbeszerzési eljárást folytattak le az önkormányzatok, ugyanakkor azok eredménytelensége miatt a jövőben is azért dolgoznak a települések, hogy a már elért eredményeket megtartsák és azon javítani tudjanak – írja a Dévaványa Város Önkormányzatának weboldala.