Tűzifacsaló csapott be egy helyi lakost

A Keleten.hu cikkében olvasható, hogy városunkban tűzifacsaló csapott be egy helyi lakost.  Mint kiderült a csaló csupán a felét szálította le a rendelt mennyiségnek.

A rendőrök alig néhány nappal a történtek után már gyanúsítottként hallgattak ki egy 35 éves sajószentpéteri férfit, aki ellen csalás vétség megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az eljárás iratait 2023. március 1-jén továbbította az ügyészségnek – tájékoztatta a portált Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség a történtek kapcsán ismételten óvatosságra inti a tűzifát vásárlókat. Újsághirdetés, szórólap, internetes hirdetés útján, vagy házaló árusoktól való vásárláskor nagyobb az esélye annak, hogy csalás áldozataivá váljanak. Lehetőség szerint csak telephellyel és hiteles mérleggel rendelkező cégektől, vállalkozásoktól vásároljanak tüzelőt! A kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat fontolják meg! Már a megrendeléskor előre egyeztessék a kiszállítás időpontját, és lehetőleg a lerakodáshoz kérjenek olyan családtagjuktól, vagy szomszédjuktól segítséget, akik jártasok a tüzelőanyagok vásárlásában.

Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet szerettek volna és a jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget! Csak a lepakolt fa árát fizessék ki! Amennyiben az eladó előleget kér, legyenek nagyon körültekintőek. Ha nem ismerik jól a vállalkozót, céget, ne utaljanak előre, és ne adjanak át pénzt! A kiszállításkor idegeneket ne engedjenek be a házba! Mielőtt megérkeznek, készítsék elő a megbeszélt vételárat, ne a szállítók szeme láttára vegyék elő összes megtakarított pénzüket.

Ha mégis bűncselekmény áldozatává váltak, a legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112-es segélyhívón, ahol a nap 24 órájában fogadják a hívásokat.