Vádat emelnek a kerítést letaroló ittas férfi ellen

Ittasan vezetett, lehajtott az út melletti kerékpárútra, letarolt egy fakerítést, amely a bicikliutat a bokortól választotta el, és kiütött két táblát egy autós városunkban. Óriási szerencsének tartja, hogy éppen nem volt ott gyalogos vagy biciklis. A rendőrség vádemelést javasol ellene.

Ittas sofőr tarolta le a kerítést a kisújszállási úton

Két közlekedési táblának és kerítésnek ütközött egy autós 2024. január 17-én késő délután városunkban. A férfi egyedül volt a kocsiban, a baleset miatt könnyű sérüléseket szenvedett. Kiderült, hogy ittasan vezetett, és nem is vitatta, hogy emiatt nem volt ura a helyzetnek. Munka után hazafelé menet vett magának vodkát és sört, amit otthon még az udvaron megivott, de rájött, hogy nem tud mit vacsorázni. Beült az autóba, ami ráadásul nem is az övé volt, hanem a munkahelyén kapta használatra, és elment a boltba.

Visszafelé a Kisújszállási és a Szeghalmi utca kereszteződésében egy jobb kanyart nem tudott bevenni. Először egy zebrára figyelmeztető táblának hajtott, majd az út melletti kerékpárút kerítésének csapódott, végül egy másik tábla állította meg. A kihallgatásán tudatosult benne, mi lett volna, ha éppen akkor gyalogos vagy biciklis halad ott. Azt mondta, borzasztó érzés még belegondolni is, hogy bárkit elüthetett volna.

A Szarvasi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított a férfi ellen, és a napokban lezárt nyomozás iratait vádemelést javaslattal elküldték az ügyészségre – tájékoztatta a keleten.hu megyei portált a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: keleten.hu