Városunk nem érdemelt pontonhidat! – Hamarosan lezárják a gyomaendrődi hidat!

A Gyomai Hármas-Körös-híd állapota miatt ismét felújítás vált szükségessé. Mint azt portálunk korábban megírta a felújítás időszakában, a közúti forgalom lebonyolítása, és a technológiai folyamatok műszaki követelményeknek megfelelő módon történő megvalósítása érdekében a híd lezárása szükséges. A teljes hídzár időszakában tervezett forgalomkorlátozás három fő elemből áll: A személygépjárművek, a maximum 7,5 tonna összsúlyú tehergépkocsik, a menetrend szerinti szóló autóbuszok, a Katasztrófavédelem, a Mentők és a Rendőrség járművei közlekedhetnek a terelőútként kijelölt un. „Olajosok útján”

A hídon a gyalogosok és a kerékpárosok a kerékpárjukat áttolva – a munkaterületen az erre a célra elkorlátozott területen – közlekedhetnek. A 7,5 tonnánál nagyobb összsúlyú tehergépjárművek és minden további gépjármű részére a szomszédos településeket érintve, az országos közúthálózaton lesz a terelőút kijelölve. A felújítási munkákat 2018 évben tervezik elvégezni. A teljes hídzárra előreláthatólag 2018. június és 2018. augusztus hónapok között, a nyári tanítási szünet időszakában számíthatunk. A teljes hídzár pontos időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást. A Tervező költségbecslése alapján, a híd alépítményeinek felújítási költsége nettó 260.000.000,- Ft.” 

A felújítás alatti lehetséges forgalomelterelési megoldásokra egyébként 5 változat született, melyből Dévaványa önkormányzata csak a 3. számú megoldást, azaz a Pontonhíd, az ártéren korábban létesített terelőút felhasználásával, átépítésével (forgalomkorlátozás nélkül) vélte csak elfogadhatónak. Természetesen városunk képviselői 0.0 lobbiképességgel rendelkezik, így szinte meg sem hallgatták az érintettek a ványaiak véleményét. Úgy látszik a ványaiak mind a mai napig alárendelt szerepet játszanak, mert még ponton hidat sem érdemeltünk, mint anno a másik gyomai-híd építésénél.
{loadposition position-10}