Városunkban nem tudnak koronavírustól megfertőződött személyről

Valánszki Róbert, Dévaványa polgármestere hétfőn a város honlapján adott tájékoztatást, kiemelve, hogy továbbra sem tudnak koronavírustól megfertőződött személyről városunkban. Emellett a városban minden 65 évnél idősebb lakost elláttak maszkokkal.

– A rendelkezésemre álló információk alapján településünkön eddig összesen négy személy esetében került sor kórházban lefolytatott vizsgálatra, ugyanakkor minden esetben az első és a második teszt eredménye is negatív volt – jelentette ki Valánszki Róbert polgármester.

Városunkban eddig öt személy esetében rendeletek hatósági házi karantént járványügyi megfigyelési céllal, ebből négy esetben feloldották azt, de az ötödik lakos is tünetmentes, illetve április 12-ével várhatóan az ő esetében is feloldásra kerül a házi karantén. Valánszki Róbert polgármester közleményében külön kiemelte, hogy továbbra sincs tudomásuk koronavírustól megfertőződött személyről városunkban.

Valánszki Róbert kitért arra is, hogy a varrónők és az önkéntesek folyamatosan készítik a szájmaszkokat, illetve, hogy minden hatvanöt év feletti lakost elláttak a védőfelszereléssel.

A polgármester elárulta, hogy minden dévaványai lakos számára térítésmentesen biztosítják a textilből készült, mosható, fertőtleníthető maszkokat. Arra kéri a lakosokat, hogy aki élne a lehetőséggel, esetleg valamilyen oknál fogva kimaradt, hogy igényét jelezze a 06-66/483-100/119-es melléken, vagy E-mail-en az onkormanyzat@devavanya.hu -ra írva.