Végigjártuk a Gyomai Hármas-Körös-híd miatt lezárt út terelőútját (Videó)

Többen felháborodásukat fejezték ki amiatt, hogy Dévaványa és a környező lakosok ismét alárendelt szerepet töltenek be, mert míg anno az Endrődi Hármas-Körös-híd lezárásánál ponton híddal váltották ki a lezárt szakaszt, addig ennél a hídnál óriási kerülőt kell megtenni a közlekedőknek, a finoman szólva is kritikán aluli minőségi úton. Stábunk fogta magát, és végigvideózta a jelentősebb szakaszokat, megosztva azt olvasóinkkal.

Azt már most ajánljuk, hogy aki most vette autóját, ha lehetséges ne ezen a szakaszon próbálja ki, mert szinte borítékolható a fényezés sérülése, még az előírt 30km/h sebességnél is. Ugyan a videóból kivágtuk, de stábunk találkozott komoly kamionokkal is, amiknek a táblák tiltása szerint, Mezőberény irányában kellene kerülniük. Utunk során többen nyomdafestéket nem tűrő módon emlegették azokat, akik ilyen döntést hoztak ebben az ügyben.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában átfogó rekonstrukción esik át a Gyomai Hármas-Körös-híd alépítményei. A munkálatok teljes hídzár mellett zajlana, így a közlekedők terelőúton érhetik el úti céljukat. A teljes hídzár előreláthatólag két hónapig lesz érvényben – olvasható a közútkezelő közleményében. Ezen időszak alatt a személygépjárművek, a maximum 7,5 tonna össztömegű járművek, a menetrend szerinti szóló autóbuszok, a katasztrófavédelem, a mentők és a rendőrség járművei a terelőútként kijelölt, úgynevezett „Olajosok útján” közlekedhetnek majd. A terelőút 8,7 kilométer hosszúságú, minimum 5,5 méter széles makadámrendszerű, mart aszfalttal kiékelt burkolattal rendelkezik.

A terelőút teljes szakaszán 30 km/órás sebességkorlátozás és 7,5 tonnás súlykorlátozás lesz érvényben. A terelő út teljes szakaszán kavicsfelverődésre lehet számítani, amit „Kavicsfelverődés” veszélyt jelző táblával jeleznek a szakemberek. A Gyomai Hármas-Körös-hídon a gyalogosok és a kerékpárosok – biciklijüket áttolva – a kijelölt helyeken közlekedhetnek. A 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járművek és minden további jármű a szomszédos településeket érintve, az országos közúthálózaton kijelölt terelőúton közlekedhetnek majd. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.