Az ígért két hónap helyett, két és fél hónap után sem tudják teljesen átadni a gyomai hidat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt az alábbi közleményt adta ki a napokban, a Gyomai Hármas-Körös-hídon bevezetett teljes hídzár ügyében. A közleményben tájékoztatják az embereket, hogy a Gyomai Hármas-Körös- híd teljes hídzár feloldásának tervezett időpontjáról.

Mint írják, a 4232. j. összekötő út 18+683 km szelvényében lévő Gyomai Hármas-Körös- híd alépítményeinek hídfelújítási munkáihoz bevezetett és jelenleg érvényben lévő teljes hídzár feloldásának tervezett időpontja: 2018.október 25. (csütörtök) reggel 4:00 óra

A Gyomai Hármas-Körös-hídon bevezetett teljes hídzár feloldásának tervezett időpontja a közúti forgalom biztonsága, a rendeltetésszerű használat biztosítása érdekében szükséges munkafolyamatok elvégzéséhez szükséges időtartam alapján került meghatározására. A teljes hídzár feloldását követően a Gyomai Hármas-Körös-hídon félpályás jelzőlámpás forgalomirányítás kerül bevezetésre a hídfelújítási munkák befejezéséig.

A Fideszes oligarchák eléggé gyengén muzsikálnak

A Mészáros-haverok által elnyert kilenc részpályázat összesen 16 kilométernyi út felújítását jelenti, és ezért a Duna Aszfalt és a Hódút konzorciuma csaknem 988 millió forintot számlázhat majd ki a közbeszerzést kiíró Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek. A Swietelsky által elnyert három részpályázat három és fél kilométernyi út felújítását jelenti több mint 600 millió forint értékben, ebben benne foglaltatik a gyomai Hármas-Körös híd 260 millió forintos felújítása is.