Lukács László György: Dévaványa viszonylag távol esik a megyei kórháztól, így a modern egészségügyi ellátás veszélyben forog

Dr. Lukács László György országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes az egészségügy térségi és országos helyzetébe adott betekintést szarvasi sajtótájékoztatóján. Mint elhangzott, Békés megye nem áll jól a betöltetlen háziorvosi praxisok számát illetően, az országos statisztikában a TOP 3 között foglal helyet. Összességében országosan több mint 400 betöltetlen praxis van.

Szomorúan tapasztalta az elmúlt években történt növekedést, annak ellenére, hogy az állam megpróbálta ösztönözni az egyetemről kikerülőket.

– A megoldás a pénz és az odafigyelés, mint ahogyan annak a kórházi ellátásnak is, amely Békés megyében nagyon sok kritikát von maga után. Talán az egyetlen olyan megyéről beszélünk, aminek az ellátása nagyon kevés kórházhoz kötődik, és területileg is koncentráltan történik. Éppen ezért akik Békés megye perifériáján élnek, legyen szó Dévaványáról vagy olyan településekről, amelyek viszonylag távol esnek az orosházi vagy a megyei kórháztól, a modern egészségügyi ellátás veszélyben forog

– vonta le a következtetést.

A konkrétumokra lefordítva véleménye szerint ez azt jelenti, hogy az államnak oda kell adnia a szakma által kért összeget, ami jelenleg 4-600 milliárd Ft között mozog.

A Jobbik kéri továbbá, hogy a kormányzat az egészségügyi dolgozók bérrendezésére fordítson sokkal nagyobb figyelmet. Ne költsön felesleges beruházásokra, és legyen sokkal keményebb a korrupciós ügyekkel szemben, amelyek hazai vagy EU-s forrásokat csapolnak meg.

Kérdésre válaszolva elmondta, a Jobbik tisztújítása január végén esedékes, ahol ő az alenöki pozíció várományosa. Hozzátette, karcagi származású, 2010 óta vesz részt a közéletben, először helyi, majd országos szinten politizált. Bízik benne, hogy a Jobbik a párt alapítói által megkezdett jobboldali konzervatív szellemiséget viszi tovább, ami alapfeltétele a 2022-es kormányváltásnak.

Keleten.hu