Az egyesült ellenzék Békés megye 2. választókerületében induló jelöltje szeretné elérni, hogy a térséget végre 21. századi szintre emeljük. Ehhez viszont állami pénz kellene, amit a Fidesz-kormány 12 éven át nem adott meg. Nincs más megoldás, mint a kormányváltás!

Dr. Kondé Gábor 1985 óta él és dolgozik Békés megyében. Állatorvosként minden zugát bejárta már a környéknek, így látja, ami jó és szép, de azt is nagyon jól látja, amiben hiányosságok vannak. Az Egységben Magyarországért jelöltjeként azért akarja megnyerni az április 3-i országgyűlési választást, hogy a Parlamentben dolgozhasson szűkebb hazájáért.

Természetes vizek, jó utak és napelemek.

A Fidesz kihívója úgy látja, Három területen érdemes hozzálátni a munkához: Békés megye legnagyobb kincse a természeti erőforrások, legnagyobb problémája a lepusztult úthálózat, a megoldást pedig a modern fejlesztések jelentenék.

1. Természeti források

A választókerület majd teljes területén megtalálható a természetes, termál és gyógyvíz. Ez lehetőséget adna egy zöldmezős beruházásra. Itt minden a Kőrösről szól – mutatott rá az ellenzéki politikus. Az élővíz és a holtágak tömege kimeríthetetlen erőforrása lehet a turizmusnak. Hozzátette: kiváló minőségű gyógyvizeink kihasználásában még mindig vannak lehetőségek, hiszen messzeföldről jönnek a gyógyulni vágyók! Fontos a strandok termálvizes fűtésének fejlesztése egyes településeken – emelte ki Dr. Kondé Gábor.

2. Úthálózat

De ehhez kellene egy korrekt úthálózat!

Kátyú kátyú hátán, pedig nekünk mindenhová 20-70 km-t kell utaznunk ügyintézés, bevásárlás vagy folyamatos kórházi kezelés miatt. Nekünk az autó nem luxus, hanem az életvitelünk alapvető feltétele!
A gyorsforgalmi úthálózat bővülésével (M44-M47) a beruházóknak előnyös lehetőségeket kell biztosítanunk, hogy elérjék a településeinket. Ezzel munkahelyeket teremthetnénk, ami segíthetne a fiatalok itthontartásában is.

3. Korszerű megoldások

A Nap pedig süt ránk! Kínálja a lehetőséget az energia hatékonyabb felhasználására! Növelni kell és egyszerűsíteni a lakosok hozzáférését a napelemes rendszerek telepítéséhez!