Bombaként robbant a hír, hogy az MTVA újragondolta a hazai labdarúgó-mérkőzések internetes láthatóságát.

Nem elég az emberek adójából az évi több mint 100 milliárd forint az MTVA-nak, de még a megyei I és II. osztály mérkőzéseiért is pénzt kérnek. Ez még érthető is NB I. és II-es szinten, de az már teljesen nevetséges, hogy ha valaki rögzít egy megye II-es mérkőzést fizet érte, majd feltölti az MTVA-nak és onnantól kezdve az ő tulajdona a mérkőzés. Vagyis úgy néz ki, hogy

fizetni kell azért, hogy az MTVA-nak archív anyaga legyen bizonyos mérkőzésekről. Más szóval, a csapat videósa fizet az MTVA-nak azért, hogy dolgozik.

Sok helyen az országban a kis csapatokat több esetben ilyen módon is támogatták a szurkolók, hogy rögzítették a mérkőzésüket. Természetesen az elemző videókat nem tudja megtiltani a szervezet, de mint írják

A jelenlegi szabályozás bevezetésével a jogtulajdonosok elsődleges szándéka, hogy a sportági rendezvények minél szélesebb körben jelenhessenek meg a közmédia felületein annak érdekében, hogy a mérkőzések a regionális lehetőségeken túl, országosan is elérhetővé váljanak. Az ellenőrzött keretek bevezetésével törekedünk a mérkőzésközvetítések színvonalának megerősítésére, illetve az azzal kapcsolatos nem kívánt jelenségek – pl. szerencsejátékokkal, sportfogadásokkal kapcsolatos visszaélések – kiszorítására.

Nem tudni ez ki agyából pattant ki, de ezzel az egésszel, pont ellenkező hatást vált ki az MTVA, mert pl. Megye II-es szinten senki nem fog fizetni egy fillért sem feltehetőleg. Arról nem is beszélve, hogy az MTVA csatornáin talán még soha nem mutattak be megye II-es mérkőzést teljesen egészben.

Forrás: keleten.hu