Jakab Péter: Ha valami nem jól működik, nem kidobjuk, hanem megjavítjuk!

Jakab Péter sajtótájékoztatót tart Budapesten az egykori Árpád kórház előtt. Fotó: Erdős Csaba / Keleten.hu

Jakab Péter október 17-én jelentette be Facebook-oldalán megosztott elnöki szándéknyilatkozatával, hogy indul a pártelnöki posztjáért a november 9-i tisztújító ülésen. Ehhez a munkához 2022-ig, az országgyűlési választásokig kérte a párttársai bizalmát.

A Jobbik keddi országos választmányi ülésén a küldöttek nem támogatták az újonnan megválasztandó Országos Elnökség mandátumának két és félévre hosszabbítását, hogy az a 2022-es országgyűlési választások után járjon le. Mivel Jakab Péter elnökjelölt a jelöltség elvállalását előzetesen ehhez az alapszabály-módosításhoz kötötte, így ígéretét betartva visszalépett az elnökjelöltségtől – írják a közleményben.

Az Országos Választmány ezért jelentős többséggel felkérte a párt elnökségét, hogy vonja vissza a tisztújító kongresszus kiírását és töltse ki az eredeti, 2020 májusáig szóló mandátumát. A elnökség a Választmány kérését elfogadta, így a Jobbik jövő év tavaszán tartja meg rendes tisztújító kongresszusát.

A Jobbik elhalasztja, és jövőre tartja meg tisztújító kongresszusát

„Az alapszabály szerint az elnökség mandátuma épp a 2022-es országgyűlési választás kampányában járt volna le. Pusztán annyit kértem, hogy toldjuk meg a mandátumot pár hónappal, hogy a kampányban a választással, a kormányváltásért vívott harccal foglalkozzunk, ne saját magunkkal. Utána ráérünk tisztújítani. A választmány ezt nem támogatta. Hogy a bátorság vagy a bizalom hiányzott, vagy más oka volt, az mind a mai napig nem világos a számomra. De a döntést tudomásul veszem. Bárkivel is fut neki a Jobbik a választásnak, fontos, hogy megkapja a kellő időt, hogy a párt stratégiáját végre tudja hajtani. Ehhez egy év nem elég”

– mondta el Jakab Péter.
A politikus hozzátette, konfliktust ez nem szült közte és a párt többi tagja között, sokan biztatták, hogy ne adja fel, neki pedig esze ágában sincs.

„Se a politizálást, se a Jobbikot nem adom fel. Ha valami nem jól működik, nem kidobjuk, hanem megjavítjuk.”

Majd megjegyezte, ameddig a frakció támogatja, marad frakcióvezető.

Forrás: keleten.hu