Kilenc korszerű szolgálati gépkocsit kapott a Békés megyei rendőrség

Fotó: keleten.hu/Erdős Csaba

A rendőrség kormányzati támogatással 2017-ben egy hosszú távú amortizációs csereprogramot indított. Ennek keretében központi beszerzés útján három, illetve a Belső Biztonsági Alap egyik projektje során megvalósított beszerzésnek köszönhetően hat új rendőrségi szolgálati gépjármű érkezett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra.

A rendőrség napi tevékenysége során alapvető fontosságú a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a hatékony logisztikai tevékenység. Ennek egyik alappillére a gépjármű állomány szinten tartása és folyamatos fejlesztése. A Békés megyében 2020. december 29-én szolgálatba állított két kisbuszt, hat terepjáró gépkocsit és egy rendőri jelzéssel ellátott személyautót dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át a munkatársainak.

A nehéz terepen is használható terepjárók a határrendészeti, határőrizeti feladatok ellátását segítik majd. A jól felszerelt járművek támogatják a magas színvonalú munkavégzést és korszerű, biztonságos munkakörnyezetet jelentenek a szolgálati feladatokat ellátó rendőröknek. Minden járműhöz rendelkezésre áll a téli és a nyári gumiabroncs készlet, valamint biztosított a teljes körű karbantartás, a megfelelő szerviz háttér.

Forrás: keleten.hu