Orbán Viktor: határozatlan ideig meghosszabbítjuk a kijárási korlátozást

Szombaton lejárnak a veszélyhelyzeti kijárási korlátozások, a kormányfő ezek meghosszabbításának módjáról beszélt: korlátlan ideig fennmarad, de hetente felülvizsgálják a szükségességét. A polgármestereknek húsvéthétfő estig speciális jogosítványuk lesz szigorítani.

Orbán Viktor múlt pénteken a Kossuth rádiónak adott interjújában jelezte, nagyszombaton lejárnak a kijárási korlátozással kapcsolatos intézkedések, e hét közepére prognosztizálta, hogy a folytatást be tudja jelenteni, azzal a kitétellel: érzi, hogy „ez természetellenes”.

A bejelentés ideje nagycsütörtök délután jött el, miután a kormányfő részt vett az operatív törzs reggeli ülésén, majd szemlét tartott két budai kórházépületben és virológusokkal konzultált.

Felidézte, két hete rendelték el a kényelmetlenségekkel járó kijárási korlátozást, de most dönteni kellett a folytatásról. Meghallgatták a polgármestereket, a rendőröket, a járványügyi szakembereket, és egybehangzó volt a vélemény.

„Az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak, lelassították a járvány terjedését”

– mondta.

Bejelentette ezért tehát:

határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást,

és hetente döntenek arról, hogy kell-e még.

Döntöttek arról is, hogy húsvét idejére

a polgármesterek további szigorító intézkedéseket vezethetnek be, egészen húsvéthétfő éjfélig. Fokozottan kérte, hogy tartsa be mindenki a mostani szabályokat, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a közterületi távolságot és vigyázzanak az idősekre az emberek.

„Húsvét idején is vigyázzunk egymásra”

– zárta gondolatait.

Forrás: keleten.hu