Samu Tamás Gergő: Babák Mihály és Dankó Béla asszisztál a vasúti mellékvonalak leépítéséhez

Sajtótájékoztatót tartott a szarvasi Jobbik, ahol Pálinkás Tamás és Samu Tamás Gergő fejtette ki a város problémáit, és az Orbán-kormány által, a vírushelyzetre hivatkozva a vasúti mellékvonalak leépítésének problémáit.

Pálinkás Tamás helyi elnök nehezményezte, hogy Babák Mihály polgármester miért urizál, hiszen 14 milliós autóval furikázik a városban, holott ha már csak helyben kell használnia a szolgálati járművét, akkor elég lett volna egy elektromos autó, hiszen van már a városban elektromos töltőberendezés. Ha viszont az utak állapotát veszik figyelembe, akkor elég lett volna egy Dacia Duster típusú autó is.

Pálinkás Tamás nehezményezte azt is, hogy a Trianoni megemlékezés igen szűk körben zajlott, és az önkormányzat szinte kisajátította a helyi Fidesszel a városi megemlékezést. Az elnök kijelentette, hogy a 100. évfordulóra nagyon el van hanyagolva a szélmalom formájú emlékmű. Megemlítette, hogy a történelmi emlékút kuratóriumi elnökét váltsák le, mert azon kívül nem csinál semmit, minthogy a helyi médiában Babák Mihály polgármestert fényezi. Az elnök kijelentette, hogy ha ez így folytatódik tovább, Szarvas városa lassan nagyközséggé válik.


A sajtótájékoztató másik részében, Samu Tamás Gergő nehezményezte, hogy az Orbán-kormány a korona-vírusra hivatkozva az autóbuszokra tereli az utazóközönséget, ez által még jobban elfordítja az utasokat a mellékvonalakról. Emlékeztetett arra, hogy régebben mikor a Bajnai-kormány akarta a mellékvonalakat bezárni, az összes Fideszes, és maga Babák Mihály polgármester is erősen tiltakozott a bezárások ellen.

Most, hogy az Orbán-kormány a vírusra hivatkozva be akarja zárni a vasúti mellékvonalakat, az összes Fideszes, élén Dankó Béla országgyűlési képviselővel, teljesen néma. Hozzátette, Dankó Béla országgyűlési képviselő és több város polgármestere akik érintettek, nem is foglalkoznak a problémával, ami sok embernek az autóbuszos kiváltás okoz. Végül kijelentette, hogy az Orbán-kormány beteljesítette Gyurcsány Ferenc „álmát”, amihez Babák Mihály és Dankó Béla vígan asszisztál.Forrás: keleten.hu